Basketballers Landstede winnen seizoensouverture overtuigend

Landstede Basketbal - Den Helder
De basketballers van Landstede hebben de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Dutch Basketball League overtuigend gewonnen. In het Landstede Sportcentrum werd Den Helder Suns eenvoudig aan de kant gezet: 87-47.
De basis van de ruime zege werd gelegd in het eerste kwart van het duel, waarin Landstede de bezoekers zoek speelde en een voorsprong van 25-8 nam. Die marge werd in het tweede kwart uitgebouwd en daardoor stond het bij rust 49-20.
Die voorsprong gaf Landstede niet meer uit handen want de ploeg van coach Herman van den Belt ging met 67-33 het laatste kwart in en daarin werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld, 87-47. Donderdag staat de tweede wedstrijd op het programma en dan komt Rotterdam op bezoek in Zwolle.