nieuws

Programma: Europees handbal, volleybalderby en waterpolobeker

Programma deze week
Programma deze week
Er staan deze week weer genoeg mooie sportwedstrijden op het programma. Hieronder een overzicht van de belangrijkste en opvallendste duels.

Betaald voetbal

Heracles gaat zondag in de eredivisie op bezoek bij koploper PSV. PEC Zwolle probeert bij NAC Breda de goede seizoensstart een vervolg te geven en FC Twente speelt tegen concurrent Roda JC. In de Jupiler League krijgt Go Ahead Eagles de ongeslagen koploper Jong Ajax op bezoek.

Amateurvoetbal

Berkum nam zaterdag de koppositie weer over in de hoofdklasse B en gaat zaterdag op bezoek bij nummer drie Ajax. Excelsior'31 heeft een gelijk aantal punten als Berkum en speelt thuis tegen SDC Putten. Genemuiden is de nummer vier en speelt tegen HZVV en Staphorst ontvangt laagvlieger Huizen.
Op zondag speelt HSC'21 in de 3e divisie thuis tegen Hercules, dat een punt minder heeft en wacht Quick'20 nog steeds op de eerste zege. Zondag gaat het op bezoek bij EVV, de nummer vijf.
In de 3e klasse A staat de topper tussen Barbaros en NEO op het programma. Beide clubs pakten alle punten uit de eerste vier duels. In de 3e klasse C Noord gaat Dalfsen op bezoek bij CEC. Ook die ploegen leden nog geen puntenverlies.

Basketbal

Landstede Basketbal speelt zondagmiddag in eigen huis tegen New Heroes, de nummer twee in de Dutch Basketball League. Landstede won de eerste drie duels. New Heroes speelde twee keer en won ook beide partijen. Van dit duel is een samenvatting te zien in Sport op Zondag.

Handbal

De handbalsters van Dalfsen spelen zaterdag de return in de tweede kwalificatieronde van de EHF Cup in Tsjechië tegen Banik Most. Die ploeg won zaterdag met 32-28 in Dalfsen en dus moet de Overijsselse ploeg vier punten goed zien te maken om de derde kwalificatieronde te halen.

Volleybal

VC Zwolle is goed aan het seizoen begonnen met twee zeges uit twee duels. Orion deed dat ook en de ploegen staan zaterdag in Zwolle tegenover elkaar in de eredivisie.
Bij de vrouwen staat de eerste Overijsselse derby in de eredivisie op het programma. In Vroomshoop gaat Eurosped tegen Set-Up'65 op zoek naar de eerste zege. De ploeg uit Ootmarsum won en verloor een duel en staat op vier punten. Ook van deze wedstrijd is zondag een samenvatting te zien op TV Oost. Regio Zwolle Volleybal won de eerste twee wedstrijden en gaat op bezoek bij Peelpush.

Waterpolo

De waterpoloheren van Het Ravijn komen vanavond in actie in de eredivisie. De ploeg speelt dan tegen KNZB JTT, het talententeam. Komend weekend is er geen competitieprogramma, maar er zijn wel bekerwedstrijden. De ploeg uit Nijverdal speelt vrijdag thuis en zondag uit tegen AZC in de eerste ronde.
De vrouwen van Het Ravijn spelen in een poule en wonnen afgelopen weekend de eerste wedstrijd simpel. Vrijdag en zondag staan de volgende duels op het programma. OZ&PC uit Oldenzaal verloor zaterdag de eerste wedstrijd en speelt vrijdag in eigen huis tegen De Zaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.