nieuws

Programma: Periodetitels in amateurvoetbal en bekervolleybal

Programma deze week
Programma deze week
Na de interlandperiode gaat het voetbal in de eredivisie en Jupiler League weer verder en ook op de andere velden is weer genoeg te beleven. Hieronder een overzicht voor deze week.

Betaald voetbal

In de eredivisie speelt PEC Zwolle in eigen huis de topper tegen PSV. Heracles Almelo gaat op bezoek bij ADO Den Haag en FC Twente ontvangt Heerenveen. Go Ahead Eagles speelt vrijdag in eigen huis tegen FC Dordrecht in de Jupiler League. HHC Hardenberg speelt in de 2e divisie bij Excelsior Maassluis.

Amateurvoetbal

In de hoofdklasse B op zaterdag gaat koploper Excelsior'31 op bezoek bij csv Apeldoorn. SC Genemuiden is de nummer twee en speelt bij De Zuidvogels, nummer drie Berkum ontvangt Eemdijk en Staphorst speelt thuis tegen Sparta Nijkerk.
In de 3e divisie op zondag gaat hekkensluiter Quick'20 thuis tegen Dongen opnieuw op zoek naar de eerste overwinning. HSC'21 speelt in eigen huis tegen Westlandia.
In het lagere amateurvoetbal worden de meeste periodetitels verdeeld. In de 4e klasse E gaan Be Quick Zutphen en Sportlust Glanerbrug zaterdag uitvechten wie die periode pakt. Op zondag staan in de 4e klasse B de nummers een en twee, Helios en Warnsveldse Boys, tegenover elkaar en in de 5e klasse A Noord spelen IJhorst en Scheerwolde de topper. Ulu Spor lijkt er daar echter met de periode vandoor te gaan.
In de districtsbeker Oost staat vanavond de laatste Overijsselse wedstrijd in de eerste ronde op het programma. ASC'62 ontvangt DAVO. De winnaar voegt zich bij 30 andere Overijsselse clubs die zich inmiddels hebben geplaatst voor de tweede ronde. De loting daarvan is ook vanavond. Gisteren werd al geloot voor de tweede ronde in Noord. Bekijk hier het resultaat voor de Overijsselse clubs.

Vrouwenvoetbal

Bij de vrouwen gaat PEC Zwolle vrijdag op bezoek bij Achilles'29 proberen de goede lijn door te trekken. De ploeg won al drie keer en staat keurig op de derde plek. FC Twente is deze speelronde vrij.

Volleybal

Een dubbel programma voor de volleyballers van VC Zwolle deze week. Donderdag speelt het in de eredivisie tegen Lycurgus en zaterdag gaat het op bezoek bij Vallei Volley in de achtste finales van de beker. Daarin komen ook Reflex en Webton Hengelo uit de topdivisie in actie.
Bij de vrouwen zitten ook nog drie Overijsselse clubs in het toernooi. Regio Zwolle Volleybal speelt donderdag bij het tweede van Alterno. Zaterdag gaat Eurosped op bezoek bij Huizen en speelt Set-Up'65 bij Peelpush.

Waterpolo

De heren van Het Ravijn zijn de trotse koploper van de eredivisie en gaan zondag op bezoek bij De Zijl. De vrouwen staan op plek vier en gaan zaterdag proberen te stunten bij koploper ZVL.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.