nieuws

Nijverdaller Pieke de Zwart nieuwe directeur Atletiekunie

Atletiek
Atletiek
Pieke de Zwart wordt de nieuwe algemeen directeur van de Atletiekunie. De Nijverdaller neemt op 1 december het stokje over van Joëlle Staps, die het afgelopen jaar interim-directeur is geweest.
De Zwart werkte eerder bij de Rabobank als commercieel directeur-bestuurder en verandermanager.
"Met de bagage en het grote palet aan ontwikkelde competenties die Pieke meebrengt, zijn wij ervan overtuigd dat we met hem een daadkrachtig en mensgerichte professional op de positie van algemeen directeur krijgen", stelt vice-voorzitter John Bos van het bestuur. "Hij is iemand die de strategische doelstellingen van de Atletiekunie op de juiste wijze kan vertalen en met zijn verbindende leiderschapsstijl aansluit bij hetgeen de organisatie zoekt."
De Zwart, die in zijn vrije tijd van onder meer hardlopen en bootcamp houdt, kijkt uit naar zijn nieuwe baan: "Mijn professie en persoonlijke maatschappelijke betrokkenheid komen prachtig samen in deze functie. Heel graag draag ik bij aan het verder professionaliseren en positioneren van de Atletiekunie alsmede aan het versterken van de atletieksport. Ik heb dan ook ontzettend veel zin om samen met het bestuur, de collega’s en alle andere betrokkenen aan de slag te gaan in deze prachtige nieuwe functie."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.