Nieuws
Nieuws
Regio
Regio
Sport
Sport
Meest Gelezen
Meest Gelezen
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...
Jan van Staa
Foto: RTV Oost fullscreen
De media wordt geladen ...

Jan van Staa op trainingsveld bij Go Ahead: "Play-offs halen moet toch kunnen?"

Geplaatst 06 dec 2017 - 16:40

Jan van Staa stond vanochtend voor het eerst op het veld bij Go Ahead Eagles. De trainer werd gisteren aangesteld als opvolger van Leon Vlemmings en heeft een duidelijk doel: "We moeten de play-offs halen."

"Ik denk gezien de achterban en de spelersgroep, dat ze dat moeten kunnen halen. Je moet ook niet gelijk roepen dat we kampioen willen worden. Dat wil iedereen, maar op het moment waar we nu staan met z'n allen, is de play-offs halen een hele belangrijke taak", aldus de oefenmeester.

Plezier en zelfvertrouwen

"Het belangrijkste is dat we nu weer het plezier terugkrijgen. Als je een serie wedstrijden slecht speelt en je hebt weinig punten, dan zakt dat allemaal naar beneden. We weten dat dat te maken heeft met zelfvertrouwen. Dus we zoeken oefenstof zodat we weer gaan winnen, we moeten ook de wil hebben om weer te werken en we moeten plezier uitstralen. Ik wil dat ze met heel veel plezier naar de trainingen komen en ook naar de wedstrijden. Als wij plezier hebben, dan hebben die mensen op de tribune dat waarschijnlijk ook. Maar we moeten wel een strijdend Go Ahead zien."

Analist

Door zijn werk bij Go Ahead kan Van Staa minder aanschuiven als analist bij RTV Oost, zoals hij sinds afgelopen zomer deed: "Je zal me missen aan die tafel hé?", zegt hij met een knipoog. Toch komt hij nog wel langs in de studio: "Tuurlijk, dat blijf ik wel bij doen. Maar ik moet wel m'n momenten kiezen. Het belangrijkste is dat ik m'n energie hier in moet steken en als ik uitgenodigd word, zal ik daar weer heel graag aanschuiven."

Meer lezen over: