nieuws

WK-droom Smeets en handbalsters ten einde na nederlaag in halve finale tegen Noorwegen

Martine Smeets
Martine Smeets
De Nederlandse handbalsters zijn er vrijdagavond niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het WK. In het Duitse Hamburg werd er met 32-23 verloren van titelverdediger Noorwegen. Martine Smeets uit Geesteren wist tegen de Noren tweemaal het net te vinden.
De Oranjevrouwen hadden het vanaf begin af aan lastig tegen Noorwegen en keken al gauw tegen een 1-7 achterstand aan. Pas na een kwartier spelen viel de tweede treffer van Nederland, 2-8. Noorwegen was overduidelijk een maatje te groot en ondanks een doelpunt van Smeets was het verschil tijdens de rust aanzienlijk: 10-17.
De dames van bondscoach Helle Thomsen vochten voor wat ze waard waren, maar iedere keer dat zij het net vonden stond daar weer een Noorse treffer tegenover. Ook in het tweede bedrijf trof Smeets doel, maar dit mocht niet baten. Noorwegen denderde door en won uiteindelijk met 32-23.

Troostfinale

Ondanks de nederlaag zit het WK er nog niet op voor Nederland. Komende zondag (14.30 uur) wacht de troostfinale om de derde plek. Tegenstander in dat duel is de verliezer van de wedstrijd tussen Zweden en Frankrijk, die nog gespeeld moet worden.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.