nieuws

PEC waakt voor onderschatting tegen NEC

PEC Zwolle is dinsdag de grote favoriet in de bekerwedstrijd tegen NEC. De Zwollenaren zijn echter op hun hoede voor de Nijmeegse titelkandidaat in de Jupiler League.
"Ze staan niet voor niks bovenaan. Het is een ploeg met veel kwaliteit", weet trainer John van 't Schip.

Geen garantie

Dat PEC Zwolle in de eerste helft van de competitie alleen van Ajax en PSV heeft verloren, biedt volgens doelman Diederik Boer geen enkele garantie voor het bekertoernooi: "Dat blijft toch altijd weer een competitie apart. Het begint morgen gewoon weer op nul en we zullen heel scherp aan de wedstrijd moeten beginnen."
"We weten allemaal hoe mooi het is om een bekerfinale te halen en te spelen. Dat moet een enorme motivatie zijn om niet te denken van: dat doen we wel even, dat NEC", aldus Boer.

Knotsgekke wedstrijd
In de vorige bekerronde had PEC Zwolle een verlenging nodig om de amateurs van Kozakken Boys uit te schakelen. Al had dat niets met onderschatting te maken, vindt de goalie: "Je hebt er altijd wel zo'n knotsgekke wedstrijd tussen zitten en daar was dat er één van. Ik denk dat we legio kansen hebben gehad en die missen we. En dan zie je in de laatste minuut dat zo'n zondagsschot erin vliegt. Tja, dat gebeurt een keer. We moeten ervoor zorgen dat het ons morgen niet overkomt."
En daar heeft Boer alle vertrouwen in: "Als wij gewoon ons eigen niveau halen en spelen zoals we de laatste weken spelen, dan moeten we ook gewoon van NEC kunnen winnen."

Blessures
Met welke elf spelers PEC Zwolle gaat beginnen aan het duel in de achtste finales, wilde Van 't Schip maandag na de besloten training nog niet zeggen. De verdedigers Philippe Sandler, Nicolás Freire en Dico Koppers zijn door blessures in ieder geval niet inzetbaar.
De bekerwedstrijd in Zwolle begint dinsdag om 18.30 uur en is live te volgen via Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.