nieuws

Programma: Jupiler League, 2e en 3e divisie gaan beginnen

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
Enkele sporten zijn afgelopen weekend al begonnen aan de tweede seizoenshelft en komend weekend komen er daar weer wat bij. Hieronder een overzicht van de belangrijkste of opvallendste duels van deze week.

Betaald voetbal

De Jupiler League gaat vrijdag verder met speelronde 20. Daarin gaat Go Ahead Eagles op bezoek bij NEC, de nummer twee. Ook in de 2e divisie wordt weer gevoetbald. HHC Hardenberg neemt het zaterdagmiddag in eigen huis op tegen laagvlieger TEC.

Amateurvoetbal

Het lagere amateurvoetbal moet nog wachten tot het einde van deze maand, maar in de 3e divisie wordt komend weekend weer gespeeld. Op zaterdag speelt Jong FC Twente in eigen huis tegen ODIN'59 en op zondag gaat HSC'21 op bezoek bij Dongen en Quick'20 speelt bij OFC. De clubs in de hoofdklasse komen in het weekend van 20 januari voor het eerst in actie.

Basketbal

Landstede Basketbal komt zaterdag al in de middag in actie in de Dutch Basketball League. Het gaat dan op bezoek bij Apollo Amsterdam, de nummer zeven. Landstede is zelf de nummer vier.

Handbal

Dalfsen speelt zaterdagavond tegen hekkensluiter E&O in de eredivisie. De ploeg uit Emmen haalde nog geen punt, Dalfsen heeft er 15 en is gedeeld tweede. Borhave gaat op bezoek bij concurrent HandbaL Venlo. Bij winst komt de ploeg uit Borne naast de Limburgers in de stand.

Squash

De squashers van Twente spelen morgenavond tegen laagvlieger Drachten. De ploeg uit Hellendoorn gaat daar proberen de koppositie te versterken. Mede-koploper Dordrecht komt niet in actie door het oneven aantal deelnemers aan de eredivisie.

Volleybal

In de eredivisie bij de vrouwen staat zaterdag de Overijsselse derby tussen Set-Up'65  en Regio Zwolle Volleybal op het programma. Het zijn respectievelijk de nummers zes en drie in de stand van de eredivisie. Eurosped speelt zondag in eigen huis tegen FAST. Bij de mannen is er een thuisduel voor VC Zwolle. Taurus komt naar de provinciehoofdstad.

Waterpolo

De waterpolomannen en -vrouwen van Het Ravijn spelen zaterdag allebei een thuisduel. De heren staan vijfde en nemen het op tegen nummer twaalf De Ham. De dames zijn vijfde en ontvangen nummer drie UZSC.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.