nieuws

Programma: Eredivisie en hoofdklasse beginnen aan tweede seizoenshelft

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
Afgelopen weekend werd er alweer gevoetbald in de Jupiler League, 2e en 3e divisie en komend weekend gaan ook de eredivisie en hoofdklasse weer verder. Ook in de andere sporten is inmiddels bijna alles weer begonnen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste en meest opvallende wedstrijden van deze week.

Betaald voetbal

De eredivisie gaat vanavond beginnen aan de tweede seizoenhelft. Sparta speelt dan het inhaalduel tegen Vitesse. Voor Overijssel gaat de competitie zaterdag verder. FC Twente gaat dan op bezoek bij Roda JC en PEC Zwolle ontvangt NAC Breda. Zondag komt koploper PSV op bezoek bij Heracles Almelo.
In de Jupiler League krijgt Go Ahead Eagles MVV Maastricht op bezoek en in de 2e divisie speelt HHC Hardenberg bij Rijnsburgse Boys, de nummer drie in de stand.

Amateurvoetbal

Bij de amateurs gaat de hoofdklasse B weer verder met de competitie na de winterstop. Koploper SC Genemuiden gaat op bezoek bij middenmoter HZVV, nummer twee Excelsior'31 speelt bij SDC Putten, nummer drie Staphorst speelt het uitduel bij Huizen en Berkum, de nummer zes, speelt tegen Ajax, dat een plek hoger staat.
In de 3e divisie is er zondag opnieuw een uitduel voor HSC'21 en Quick'20. De ploeg uit Haaksbergen speelt bij Hercules, dat een plek lager staat en hekkensluiter Quick'20 gaat op bezoek bij middenmoter EVV. Op zaterdag speelt Jong FC Twente thuis tegen Jong FC Volendam.

Basketbal

De basketballers van Landstede krijgen zondag in de Dutch Basketball League koploper en regerend landskampioen Donar op bezoek in Zwolle. De ploegen stonden dit seizoen twee keer tegenover elkaar en beiden wonnen een keer.
Vanavond speelt Landstede al in de kwartfinales van de beker. Dan gaat het op bezoek bij Den Helder Suns. Donderdag 25 januari is de return in Zwolle.

Handbal

Dalfsen speelt zaterdagavond het uitduel bij Foreholte in de eredivisie. Een dag later speelt het Bornse Borhave thuis tegen Quintus.

Volleybal

VC Zwolle neemt het zaterdagavond in de eredivisie bij de heren op tegen Dynamo, de nummer drie. Bij de vrouwen speelt Regio Zwolle Volleybal die avond de topper tegen koploper Sliedrecht Sport. Een dag later gaat Eurosped op bezoek bij Talentteam Papendal en speelt Set-Up'65 bij hekkensluiter FAST.

Waterpolo

De heren van Het Ravijn willen zaterdag de zege op De Ham een vervolg geven. Dat moet in eigen huis gebeuren tegen concurrent De Zijl. Het is het duel tussen de nummers vier en vijf in de stand van de eredivisie. De dames van Het Ravijn zijn komend weekend vrij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.