nieuws

Programma: Het lagere amateurvoetbal gaat beginnen aan de tweede seizoenshelft

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
Komend weekend gaat de tweede seizoenshelft beginnen voor de amateurvoetballers van de 1e tot en met de 5e klasse. In de meeste sporten zit de winterstop er dan op. Hieronder een overzicht van de belangrijkste en meest opvallende duels.

Betaald voetbal

De drie clubs in de eredivisie spelen allemaal op zaterdagavond. PEC Zwolle neemt het thuis op tegen Vitesse, Heracles Almelo speelt bij FC Groningen en FC Twente ontvangt koploper PSV.
In de Jupiler League komt Go Ahead Eagles pas op zondag in actie. Het gaat dan op bezoek bij FC Volendam. HHC Hardenberg speelt in de 2e divisie tegen concurrent FC Lienden. Beide ploegen hebben 27 punten uit 17 duels. HHC is in vorm met tien treffers in de laatste twee wedstrijden.

Amateurvoetbal

In de zaterdaghoofdklasse B neemt koploper Genemuiden het thuis op tegen hekkensluiter Huizen, Excelsior'31 krijgt Urk op bezoek, Staphorst ontvangt HZVV en Berkum speelt bij csv Apeldoorn. In de 3e divisie gaat Jong FC Twente op bezoek bij Jong Almere City.
Op zondag ontvangt Quick'20 De Meern in de 3e divisie en speelt HSC'21 thuis tegen UNA. In bijna alle klassen van het lagere amateurvoetbal gaat dus de tweede seizoenshelft weer van start.

Vrouwenvoetbal

Ook de eredivisie bij de vrouwen gaat weer beginnen. FC Twente gaat op bezoek bij Achilles'29 en PEC Zwolle speelt bij hekkensluiter Excelsior.

Basketbal

Landstede Basketbal speelt donderdag de tweede wedstrijd in de kwartfinales van de beker. Den Helder Suns werd vorige week dinsdag met vijf punten verschil verslagen (74-69) en donderdag kan Landstede het in eigen huis afmaken. Als het wint of met minder dan vijf punten verschil verliest is het zeker van een plek bij de laatste vier.

Handbal

De handbalsters van Dalfsen nemen het zaterdagavond op tegen VZV in de eredivisie. Borhave speelt een dag later tegen SEW, een belangrijk duel voor de strijd om plek zes en daarmee een plaats in de kampioensgroep.

Volleybal

Regio Zwolle Volleybal en Eurosped hebben zich inmiddels geplaatst voor de kampioensgroep van de eredivisie bij de vrouwen. Ze spelen komend weekend tegen respectievelijk VC Sneek en VC Weert. Set-Up'65 moet nog aan de bak om de kampioensgroep te halen. Het strijd met drie teams om plek zes in de stand. Zaterdag speelt het tegen Talentteam Papendal, dat niet mag deelnemen aan die kampioensgroep. De onderste drie ploegen in de eindstand strijden onderling tegen degradatie.
Bij de mannen kan VC Zwolle de kampioensgroep ook nog halen. Zaterdag gaat het op bezoek bij koploper Lycurgus.

Waterpolo

De waterpoloheren van Het Ravijn spelen deze week twee wedstrijden in de eredivisie. Vanavond ontvangt het KNZB JTT en zaterdag gaat de ploeg uit Nijverdal op bezoek bij AZC. De vrouwen van Het Ravijn spelen zaterdag thuis tegen Polar Bears. Vrijdag speelt het eerst nog de return in de kwartfinales van de beker tegen UZSC. Het eerste duel werd met 5-4 gewonnen door Het Ravijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.