nieuws

Programma: Inhaal- en bekervoetbal, belangrijke duels VC Zwolle en Set-Up'65

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
Het is nog maar begin februari, maar de eerste beslissingen gaan al vallen. Zo staan komend weekend als de laatste duels in de reguliere competitie voor de volleyballers op het programma. In het amateurvoetbal is er een inhaal- en bekerprogramma. Hieronder een overzicht van de belangrijkste en opvallendste wedstrijden.

Betaald voetbal

Er staat in de eredivisie deze week een dubbel programma op de rol. PEC Zwolle speelt vanavond tegen Heerenveen en zaterdag tegen FC Utrecht, FC Twente morgen tegen AZ en zondag tegen Ajax en Heracles gaat morgen op bezoek bij NAC en speelt zaterdag tegen Willem II.

En stapje lager ontvangt Go Ahead Eagles vrijdag FC Emmen. HHC Hardenberg speelt zaterdag het inhaalduel tegen Achilles'29 in de 2e divisie.

Amateurvoetbal

In het amateurvoetbal is er dus een inhaal- en bekerprogramma. In de hoofdklasse B komen Excelsior'31 en Berkum zaterdag respectievelijk bij DFS en NSC Nijkerk in actie. SC Genemuiden en Staphorst zijn vrij. In de 3e divisie speelt Jong FC Twente zaterdag thuis tegen Harkemase Boys. Op zondag zijn HSC'21 en Quick'20 vrij.
In de districtsbeker Oost staan er enkele duels in de vierde ronde op het programma.

Vrouwenvoetbal

In de eredivisie vrouwen is PEC Zwolle nog vol in de race om een plek in de play-offs om de titel. De top vijf plaatst zich daarvoor, PEC is momenteel vierde. Vrijdag speelt het thuis tegen concurrent Heerenveen. Koploper Twente is al zeker van die play-offs. Vrijdag gaat het op bezoek bij VV Alkmaar.

Basketbal

Landstede Basketbal speelt deze week twee wedstrijden in de Dutch Basketball League. Donderdag ontvangt het concurrent Rotterdam en zaterdag gaat het op bezoek bij Aris Leeuwarden.

Handbal

De ploegen uit de eredivisie vrouwen beginnen vanavond aan de beker. De achtste finales staan op het programma. Borhave speelt bij SEW, Dalfsen speelt tegen het tweede team van Quintus uit de 1e divisie. Uit die klasse doen ook DSVD en Kwiek nog mee. De ploeg uit Deurningen speelt tegen VZV uit de eredivisie en Kwiek gaat morgen op bezoek bij BFC uit de 2e divisie.
In de eredivisie strijd Borhave om plek zes en daarmee een plek in de kampioensgroep. Zaterdag speelt het thuis tegen Foreholte en kan het een grote stap zetten. Dalfsen is komend weekend vrij.

Volleybal

Voor de volleyballers van VC Zwolle staat zaterdag alweer de laatste speelronde van de reguliere competitie op het programma. Het gaat op bezoek bij SSS en kan zich plaatsen voor de kampioensgroep. De eerste zes ploegen plaatsen zich daarvoor, maar Talentteam Papendal mag niet meedoen. Daardoor plaatst de nummer zeven zich ook. VC Zwolle bezet die plek momenteel, maar ook Zaanstad, Inter Rijswijk en Vallei Volley kunnen nog zevende worden.
Bij de dames gaat de strijd om de zesde plek in de kampioensgroep nog tussen Set-Up'65 uit Ootmarsum en FAST. Set-Up speelt zaterdag tegen Peelpush en kan in dat duel de zesde plek veiligstellen. Eurosped en Regio Zwolle Volleybal zijn al zeker van een plek in de kampioensgroep.

Waterpolo

De heren van Het Ravijn spelen zaterdagavond in de eredivisie tegen BZC. De dames komen in actie in de halve finales van de beker. Vrijdag speelt het thuis tegen ZVL en een dag later is de return in Leiden. De andere halve finale gaat tussen GZC Donk en Polar Bears.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.