nieuws

Go Ahead Eagles verliest ook van FC Emmen

GA Eagles heeft vanavond opnieuw een nederlaag geleden in de Jupiler League. Ditmaal was FC Emmen te sterk voor de geplaagde Deventer ploeg. In de Adelaarshorst werd het 0-1.
Go Ahead, dat aantrad zonder de geblesseerden Xandro Schenk en Mauro Savastano, kreeg de eerste grote mogelijkheid in de wedstrijd. Clubtopscorer Sam Hendriks vond echter doelman Dennis Telgenkamp op zijn weg.

Bannink
Luttele seconden later kon Alexander Bannink wel juichen. De voormalig middenvelder van PEC Zwolle en FC Twente kreeg een vrije doortocht van de Eagles-defensie en tekende na een kwartier spelen voor 0-1. Na die achterstand kwam Go Ahead niet in het spel voor en liet Emmen de thuisploeg onnodig in leven.

Andrade mist
In de tweede helft kregen beide ploegen mogelijkheden om te scoren. Met name Eagles-nieuweling Bruno Andrade liet een grote kans onbenut na een fraaie actie van invaller Sjoerd Overgoor. Ook tegenstander Emmen was niet scherp in de afronding, waardoor de thuisploeg mocht blijven hopen op een resultaat. Een krachtig slotoffensief en doelpunten bleven echter uit ondanks een rode kaart voor Emmen-speler Glenn Bijl.

Ontluisterende cijfers
Het is voor GA Eagles al de elfde nederlaag van het seizoen. De ploeg van trainer Jan van Staa heeft nu meer wedstrijden gespeeld dan het aantal punten: na 24 duels staat de teller op 23. Go Ahead staat zestiende.

Go Ahead Eagles - FC Emmen 0-1

0-1 Bannink (15)

Arbiter: Kamphuis
Geel: Zarbaf, Andrade; Bakker
Rood: Bijl (84/2x geel)
Go Ahead Eagles: Stevens; Opdam, Buwalda, Ketting, Zarbaf (Werkhoven/81); Dekker, Beltrame (Langedijk/72), Suk; Nemane (Overgoor/46), Hendriks, Andrade
FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Veendorp, Bakker, Veldmate; Bannink (Chacón/86), Bijl, Ben Moussa, Loen (Siekman/64); Peters, Jansen (Bilate/90).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.