nieuws

Programma: Belangrijke week voor Landstede Basketbal, Borhave en Eurosped

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
Het is een drukke en, voor enkele ploegen, belangrijke sportweek. Zo zijn er belangrijke bekerduels in de zaal, waaronder de bekerfinales volleybal en spelen Quick'20 en HSC'21 de derby. Hieronder een overzicht van de belangrijkste duels van deze week.

Betaald voetbal

In de eredivisie komen alle clubs op zondag in actie. PEC Zwolle krijgt Ajax op bezoek, Heracles speelt bij Feyenoord en FC Twente speelt de degradatiekraker tegen Sparta Rotterdam.
Een stapje lager gaat Go Ahead Eagles op bezoek bij Almere City en in de 2e divisie speelt HHC Hardenberg de topper tegen Kozakken Boys.

Amateurvoetbal

In de 3e divisie is zondag de Overijsselse derby tussen Quick'20 en HSC'21 en op zaterdag speelt Jong FC Twente het duel tegen VVOG.
In de zaterdaghoofdklasse B gaat koploper Genemuiden op bezoek bij Urk, speelt Staphorst de topper tegen Ajax, gaat Excelsior naar Sparta Nijkerk en speelt Berkum bij DFS.
In de vierde ronde van de districtsbeker Oost kwamen inmiddels acht Overijsselse clubs in actie. Vanavond en morgen volgt de rest.

Vrouwenvoetbal

Bij de vrouwen strijd PEC Zwolle nog steeds om een plek in de play-offs om de titel. Vrijdag speelt het bij concurrent PSV. Koploper FC Twente is al zeker van de play-offs en speelt thuis tegen ADO Den Haag.

Basketbal

Landstede Basketbal heeft een drukke week voor de boeg. Vanavond speelt de ploeg de eerste halve finale van de beker tegen Donar en zondag is de return. Tussendoor staat donderdag nog het competitieduel tegen die ploeg op het programma.

Handbal

De handbalsters van Dalfsen spelen deze week twee duels in de competitie. Donderdag gaat het op bezoek bij Quintus en zaterdag speelt het thuis tegen V&L. Borhave kan zaterdag een plek in de kampioensgroep veiligstellen. Als het wint van VZV, of SEW verliest van Foreholte, is het zeker van een plek bij de eerste zes en daarmee lijfsbehoud.

Squash

De squashers van Twente gaan weer op jacht naar de eerste plek in de eredivisie. Morgen gaat de ploeg op bezoek bij laagvlieger Victoria. De dames van Squash Zwolle kan een stuk dichter bij koploper Victoria komen. Vrijdag is hekkensluiter De Stadjershal de tegenstander.

Volleybal

De dames van Eurosped spelen zondag de bekerfinale. In Hoogeveen is Sliedrecht Sport de tegenstander. Eerder op de dag is de wedstrijd bij de mannen. Die gaat tussen Taurus en Lycurgus.

Waterpolo

De vrouwen van Het Ravijn spelen zaterdag de thuiswedstrijd tegen GZC Donk. De mannen zouden ook in actie komen, maar dat duel is verplaatst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.