nieuws

Programma: Belangrijk duel PEC Vrouwen, play-offs volleybal gaan van start

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
Het is een week met weinig sport. Bij veel sporten is er een inhaalweekend. Toch staat er op het hoogste niveau nog genoeg te gebeuren. Hieronder een overzicht van de belangrijkste en meest opvallende duels.

Betaald voetbal

In de eredivisie staat de Overijsselse derby tussen Heracles Almelo en PEC Zwolle zaterdag op het programma. FC Twente gaat een dag later op bezoek bij FC Utrecht.
Go Ahead Eagles speelt in de Jupiler League een thuisduel tegen FC Oss en in de 2e divisie ontvangt HHC Hardenberg IJsselmeervogels.

Amateurvoetbal

In de zaterdaghoofdklasse B spelen alle vier de Overijsselse clubs een thuisduel. Koploper Genemuiden ontvangt nummer vier Ajax, Staphorst speelt thuis tegen csv Apeldoorn, Berkum is de ploeg met de minste verliespunten en speelt thuis tegen AZSV en Excelsior'31 speelt tegen Huizen.
In de 3e divisie probeert Quick'20 de goede lijn door te trekken tegen concurrent HBS en speelt HSC'21 tegen Blauw Geel'38. Op zaterdag gaat Jong FC Twente op bezoek bij ONS Sneek.
In het lagere amateurvoetbal is er een inhaalronde. Omdat er al veel duels zijn afgelast is het een aardig vol programma. Staphorst komt daarnaast in actie in de vierde ronde van de Districtsbeker Noord. De ploeg gaat vanavond op bezoek bij DZOH.

Vrouwenvoetbal

De vrouwen van PEC Zwolle spelen vrijdag het belangrijke thuisduel tegen Achilles'29 in de laatste reguliere speelronde in de eredivisie. De ploeg is derde en moet bij de eerste vijf eindigen om mee te strijden in de kampioensgroep. Er strijden echter nog vijf ploegen om drie plekken en dus is winst noodzakelijk. Door het oneven aantal ploegen is FC Twente als uitgespeeld. Die ploeg gaat als koploper de kampioensgroep in. Daarin worden de punten gehalveerd en wordt er opnieuw een volledige competitie gespeeld met vijf ploegen.

Handbal

In de eredivisie bij de vrouwen zijn na afgelopen weekend de belangrijkste beslissingen gevallen. Dalfsen en Borhave kwalificeerden zich voor de kampioensgroep. Er staan nog drie speelrondes op het programma en daarin wordt de eindstand bepaald. In de play-offs beginnen de nummers 3, 4, 5 en 6 de eerste ronde. De winnaars strijden in de halve finales met de nummers 1 en 2 om een plek in de finale om de titel. De nummers 7 tot en 10 strijden tegen degradatie in een poule. De nummer laatst degradeert direct, de nummer voorlaatst speelt tegen een ploeg uit de 1e divisie.

Squash

Voor de dames van Squash Zwolle is er nog een minimale kans op de titel in de eredivisie. De ploeg speelt vrijdag het laatste duel tegen MeerSquash. Koploper Victoria heeft elf punten meer dan Zwolle en speelt tegen hekkensluiter De Stadjershal en dus lijkt de ploeg uit Rotterdam er met het kampioenschap vandoor te gaan.

Volleybal

De volleyballers gaan beginnen aan de play-offs. Alle Overijsselse clubs wisten zich te plaatsen voor de kampioensgroep. De dames beginnen morgen met het duel tussen Regio Zwolle en Eurosped en Set-Up'65 ontvangt Sliedrecht. Zaterdag en zondag staat de tweede ronde al op het programma.
De heren van VC Zwolle spelen donderdag tegen Lycurgus en gaan zaterdag op bezoek bij Orion. Op basis van de eindstand in de competitie hebben de ploegen bonuspunten ontvangen. De nummers een en twee van de eindstand in de kampioensgroepen plaatsen zich voor de finale om de titel.

Waterpolo

De dames van Het Ravijn uit Nijverdal spelen komend weekend twee duels in de eredivisie. Zaterdag gaat het op bezoek bij hekkensluiter ZPB en zondag bij UZSC. De heren van Het Ravijn zijn vrij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.