Landstede Basketbal wint van directe concurrent ZZ Leiden

Landstede Basketbal
Landstede Basketbal © Kristian Giesen
In de Dutch Basketball League heeft Landstede Basketbal een overwinning geboekt tegen directe concurrent ZZ Leiden. In Zuid-Holland was de ploeg van Herman van den Belt met 64-71 te sterk.
De Zwollenaren begonnen goed en stonden na het eerste kwart met 12-22 voor. In het tweede kwart deed de thuisploeg wat terug en was het verschil bij rust vijf punten in het voordeel van Landstede: 33-38. In het spannende derde kwart waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en kon Landstede de voorsprong consolideren, 49-54. ZZ Leiden naderde in het laatste kwart de bezoekers tot een punt, maar dankzij een ijzersterke slotfase wist de ploeg uit Zwolle de zege veilig te stellen.