nieuws

Programma: Play-offs Borhave en PEC Zwolle Vrouwen en squashtopper

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
Het is een drukke sportweek met veel belangrijke wedstrijden. Hieronder een overzicht van de meest opvallende en belangrijkste duels van deze week.

Betaald voetbal

In de eredivisie speelt FC Twente een belangrijk duel in de strijd tegen degradatie. Het ontvangt zaterdag Willem II. Bij een nederlaag lijkt het onmogelijk om de play-offs tegen degradatie nog te ontlopen. PEC Zwolle en Heracles Almelo strijden om een plek in de play-offs om Europees voetbal. Heracles gaat zaterdag op bezoek bij Vitesse en PEC Zwolle ontvangt zondag Feyenoord.
In de Jupiler League begint vrijdag voor Go Ahead Eagles de vierde periode met een thuisduel tegen Telstar. De vierde periode is de enige mogelijkheid voor de Deventer ploeg om nog iets van het seizoen te maken. HHC Hardenberg speelt zaterdag in eigen huis tegen De Treffers in de 2e divisie.

Amateurvoetbal

In de zaterdaghoofdklasse B is het nog steeds spannend. Komend weekend spelen alle Overijsselse clubs in eigen huis. Koploper SC Genemuiden ontvangt DFS, Berkum speelt tegen Sparta Nijkerk, Staphorst krijgt Urk op bezoek en Excelsior'31 speelt tegen AZSV.
In de 3e divisie gaat nummer voorlaatst Quick'20 zondag op bezoek bij hekkensluiter Be Quick 1887. Middenmoter HSC'21 speelt bij OFC. Op zaterdag speelt Jong FC Twente in eigen huis tegen Magreb'90.
In de districtsbeker zijn de meeste beslissingen gevallen in de achtste finales. In Oost is Colmschate donderdagavond de laatste Overijsselse ploeg die zich kan plaatsen voor de laatste acht. Het speelt dan in eigen huis tegen Winterswijk. Daarna is de loting voor de kwartfinales. In Noord plaatste Staphorst zich als enige Overijsselse club voor de kwartfinales.

Vrouwenvoetbal

Voor de vrouwen van PEC Zwolle beginnen vrijdag de play-offs om de landstitel. De ploeg plaatste zich als vierde (van vijf ploegen) voor die play-offs. Vrijdag is Ajax de eerste tegenstander. Voor FC Twente beginnen de play-offs een week later.

Basketbal

De basketballers van Landstede Basketbal hebben, net als vorige week, een dubbel programma in de Dutch Basketball League. Donderdag speelt het thuis tegen Den Helder Suns en zaterdag gaat het op bezoek bij New Heroes.

Handbal

Het is een belangrijke week voor de handbalsters van Borhave. De ploeg plaatste zich voor de play-offs om de titel. In de eerste ronde is Quintus in een best-of-2 de tegenstander. Zaterdag is het thuisduel, twee weken later de return. De winnaar plaatst zich voor de halve finales. Daarin stromen ook VOC Amsterdam en Dalfsen in.
Daarnaast speelt Borhave vanavond ook nog in de kwartfinales van de beker. Het gaat op bezoek bij HandbaL Venlo. DSVD uit Deurningen speelt tegen Quintus en Dalfsen ontvangt donderdag BFC.

Squash

De squashers van Coulisse/Twente spelen woensdag de topper in de eredivisie tegen MeerSquash. Die ploeg is koploper en heeft tien punten meer. Twente speelde wel een duel minder en kan dus goede zaken doen.

Volleybal

In de kampioensgroep bij de vrouwen bezetten de Overijsselse clubs de onderste drie posities. Deze week staat er dubbel programma op de rol. Morgen speelt Set-Up'65 in eigen huis tegen Eurosped en gaat Regio Zwolle op bezoek bij VC Sneek. Zaterdag is die ploeg de tegenstander van Set-Up en gaat Eurosped naar Sliedrecht Sport. Zwolle speelt zondag tegen Alterno.
Bij de mannen wacht VC Zwolle nog op de eerste zege. Zaterdag speelt het tegen Orion.

Waterpolo

Voor de waterpolosters van Het Ravijn staat zaterdag de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma. De ploegen plaatsen zich allemaal voor de play-offs. De volgorde bepaalt wie tegen wie speelt. Het Ravijn is momenteel vierde, maar kan nog derde en vijfde worden. De mannen hebben een dubbel programma. Morgen speelt het tegen Polar Bears, zaterdag tegen GZC Donk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.