nieuws

Go Ahead Eagles verzuimt te winnen en speelt in eigen huis gelijk tegen Telstar

Go Ahead Eagles is er vrijdagavond tegen Telstar niet in geslaagd de drie punten in eigen huis te houden. In een steenkoude Adelaarshorst hielden beide ploegen elkaar in evenwicht: 1-1.
Telstar de kansen, Go Ahead Eagles de goal. De Deventer ploeg werd in de beginfase teruggedrongen door de bezoekers uit Velsen-Zuid, maar opende wél de score. Een slecht weggewerkte hoekschop belandde voor de voeten van Givan Werkhoven, die van dichtbij doelman Rody de Boer kansloos liet. De equipe van trainer Jan van Staa kwam steeds beter in de wedstrijd en zorgde er voor dat Telstar in de achteruit moest.

Aantrekkelijk duel

Aan de Vetkampstraat kregen beide ploegen gedurende de eerste helft voldoende mogelijkheden, maar pogingen van onder meer Sam Hendriks, Bruno Andrade en voormalig Go Ahead Eagles-aanvaller Mohamed Hamdaoui leverden géén treffer op. De kleedkamers werden dan ook opgezocht met een 1-0 ruststand in het voordeel van 'Kowet'.

Tweede helft

Waar de bezoekers in het eerste bedrijf nalieten om het net te laten bollen, schoten ze na de thee uit de startblokken. Amper vijf minuten onderweg in de tweede helft kwam Andrija Novakovich oog in oog met Sonny Stevens. En met dat buitenkansje wist de centrumaanvaller van Telstar wel raad: koelbloedig schoof hij de bal onder de uitkomende Stevens door.

Vizier niet op scherp

Go Ahead Eagles besloot echter niet bij de pakken neer te gaan zitten en opende de jacht op de 2-1. Hendriks haalde kiezelhard uit, zijn inzet werd echter vakkundig gepareerd door De Boer. Even later dook Joey Suk - die tegen een schorsing aanliep - op voor het doel van Telstar, maar ook zijn vizier stond niet op scherp. Go Ahead Eagles verzuimde de drie punten over de streep te trekken en moet dus genoegen nemen met een punt tegen Telstar, dat nog altijd kans maakt op de titel.

Go Ahead Eagles - Telstar 1-1

1-0 Werkhoven (18)
1-1 Novakovich (49)
Arbiter: M.Pérez
Geel: Andrade, Suk; Cabral, Novakovich
Opstelling Go Ahead Eagles: Stevens; Buwalda, Ketting, Schenk, Hettinga; Stans, Suk, Overgoor (Beltrame/77); Werkhoven, Hendriks (Nemane/83) en Andrade.
Opstelling Telstar: De Boer; Cabral, Van Heertum, Van Iperen, Brito; Najah (Platje/64), Van Huizen, Schouten; Sno (Juninho/81), Novakovich en Hamdaoui (Lynen/89).
Bekijk hier de statistieken van Go Ahead Eagles na het duel met Telstar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.