nieuws

Pinchhitter Hooiveld: "Het hoeft niet mooi en tiki taki, we staan zeventiende"

Jos Hooiveld kwam vanavond opnieuw in het veld als pinchhitter bij FC Twente. De verdediger moest voorin voor oorlog zorgen en zag Twente ook nog de 2-2 maken tegen Willem II.
Hij vond het een terechte uitslag: "Ja, denk ik wel. We kwamen twee keer terug en dat is iets goeds, dat is positief. Ik denk dat wij wel de bal hadden, maar zij ook wel behoorlijk gevaarlijk werden bij tijd en wijle. Ik vind het terecht dat we weer terug hebben geknokt, want we hebben ons wel vol gegeven."

Hoeft niet mooi

Verdediger Hooiveld werd weer ingebracht om voorin wat te brengen en zweepte daarbij het publiek ook op: "Zie het een beetje als forceren, een beetje houvast. Dan hebben we het gevoel van dán mag het wel, maar het mag altijd. Het hoeft niet mooi en tiki taki. We staan op de zeventiende plek en we moeten zo nu en dan eens een keertje denken: vrouwen en kinderen eerst, gooi die bal maar bij hen op de zestien en kijken wat ze er zelf mee doen."

Negativiteit

Over de sfeer in de groep: "Je hebt ook jongens uit de regio en als de je regionale kranten leest en de regionale tv kijkt daar is alles natuurlijk wel een beetje in de negativiteit gedompeld. Dat is vervelend, helemaal als je een jonge speler bent. Dan is het vervelend om in zo'n omgeving te zitten. Daar worden ze ook wel mans van, zo simpel is het ook."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.