nieuws

Programma: Play-offs Dalfsen, Het Ravijn en kwartfinales districtsbeker

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
April is begonnen en dus gaan er de komende weken veel beslissingen vallen op de sportvelden. Hieronder een overzicht van de belangrijkste en opvallendste wedstrijden van deze week.

Betaald voetbal

In de eredivisie staat FC Twente nog steeds op de laatste plek. Zondag komt landskampioen Feyenoord naar De Grolsch Veste. Diezelfde middag speelt Heracles tegen Ajax en zaterdag gaat PEC Zwolle op bezoek bij Roda JC.
In de Jupiler League speelt Go Ahead Eagles thuis tegen koploper Fortuna Sittard en in de 2e divisie ontvangt HHC Excelsior Maassluis.

Amateurvoetbal

In de 3e divisie strijd Quick'20 nog steeds tegen degradatie. Zondag gaat het op bezoek bij Dongen. HSC'21 is twaalfde en gaat zondag op bezoek bij nummer negen Westlandia. Op zaterdag speelt Jong FC Twente thuis tegen koploper Spakenburg.
In de hoofdklasse B staan SC Genemuiden en Excelsior'31 tegenover elkaar. Berkum gaat op bezoek bij HZVV en Staphorst speelt bij SDC Putten.
In de districtsbeker staan de kwartfinales op het programma. In Oost zitten DETO en Berkum nog in het toernooi als Overijsselse clubs. DETO gaat morgen op bezoek bij MASV, Berkum speelt volgende week tegen DFS. In Noord is Staphorst de enige Overijsselse club. Die ploeg speelt vanavond tegen Pelikaan S.

Basketbal

Landstede Basketbal speelt opnieuw twee keer in een paar dagen in de Dutch Basketball League. Donderdag gaat het op bezoek bij koploper Donar en zaterdag ontvangt het ZZ Leiden.

Handbal

De play-offs voor de vrouwen zijn aangekomen bij de halve finales. Daarin speelt Dalfsen tegen V&L. Zaterdag is de uitwedstrijd, acht dagen later de return. Borhave strijd zondag en volgende week om plek vijf met HandbaL Venlo.
Twee Overijsselse clubs wisten zich in de eerste divisie te plaatsen voor de nacompetitie. Daarin strijden Bentelo en Kwiek met Voorwaarts en ZAP in een volledige competitie voor een plek in de promotie-/degradatiewedstrijd tegen de nummer negen van de eredivisie. Zaterdag begint die nacompetitie met een duel tussen de twee Overijsselse ploegen.

Waterpolo

De waterpolosters van Het Ravijn uit Nijverdal spelen komend weekend de kwartfinales van de play-offs om de landstitel. UZSC is de tegenstander in een best-of-3. Het Ravijn begint vrijdag in eigen huis, de return in zaterdag in Utrecht. Een eventuele derde wedstrijd is zondag in Nijverdal.
De heren van Het Ravijn hebben een dubbel programma in de eredivisie. Zaterdag speelt het bij BZC Brandenburg, zondag komt UZSC naar Nijverdal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.