nieuws

Schaatstalent Joy Beune maakt overstap naar Team LottoNL-Jumbo

Joy Beune
Joy Beune © Pro Shots
Joy Beune schaatst vanaf komend seizoen voor LottoNL-Jumbo. De 18-jarige Bornse heeft voor twee jaar getekend bij de ploeg van coach Jac Orie. Beune werd dit seizoen wereldkampioen bij de junioren. Daarbij reed ze op drie afstanden een wereldrecord voor junioren.
"Joy heeft in Salt Lake City aangetoond dat ze tijden kan rijden waarmee ze voor veel senioren niet onder hoeft te doen. Het is dan ook voor iedereen duidelijk dat zij een groot talent is", aldus Orie over Beune. "Haar trainer van het RTC, Johan Freriksen, verdient de complimenten voor zijn uitstekende werk. Net als haar coach bij Jong Oranje, Jetske Wiersma. Bij Team LottoNL-Jumbo gaan we er de komende 2 jaren alles aan doen om met haar de volgende stap te maken."

Stap naar senioren zetten

"Ik heb een mooie en succesvolle tijd gehad bij de junioren en ik ben iedereen die daar aan heeft bijgedragen enorm dankbaar. Nu kan ik niet wachten om de stap naar de senioren te zetten", zegt Beune. "Bij Team LottoNL-Jumbo kom ik in een uiterst professionele omgeving met goede begeleiding en faciliteiten terecht, daarom heb ik de keuze voor deze ploeg gemaakt. Ik kijk er naar uit om in het geel-zwart te schaatsen en mijn professionele carrière bij LottoNL-Jumbo te beginnen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.