nieuws

Programma: Belangrijke week voor Dalfsen, Berkum en Regio Zwolle Volleybal

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
Opnieuw staat er een week met veel beslissingen voor de deur. Hieronder een overzicht van de belangrijkste en meest opvallende duels.

Betaald voetbal

Nog vier speelronden staan er op het programma in de eredivisie. Komend weekend speelt Heracles Almelo al op vrijdagavond tegen AZ. FC Twente gaat zaterdag op bezoek bij ADO Den Haag en PEC Zwolle ontvangt Excelsior.
Go Ahead Eagles komt deze week twee keer in actie in de Jupiler League. Vanavond gaat het op bezoek bij Jong PSV en vrijdag komt FC Eindhoven naar Deventer. In de 2e divisie gaat HHC Hardenberg zaterdag op bezoek bij De Dijk.

Amateurvoetbal

Jong FC Twente speelt deze week ook twee keer in de 3e divisie. Vanavond ontvangt het DOVO en zaterdag gaat het op bezoek bij DVS'33 Ermelo. Op zondag is er een thuiswedstrijd voor de Overijsselse clubs. Quick'20 gaat tegen OJC Rosmalen proberen de goede lijn door te trekken en HSC'21 speelt in eigen huis tegen JVC Cuijk.
In de hoofdklasse B staat er voor de derde week op rij een Overijsselse derby op het programma. Staphorst ontvangt SC Genemuiden. Berkum speelt thuis tegen NSC Nijkerk en Excelsior'31 ontvangt DFS.
Berkum komt vanavond ook in actie in de districtsbeker. De ploeg gaat tegen DFS proberen de Overijsselse eer in district Oost te redden. DETO werd vorige week uitgeschakeld door MASV.

Basketbal

Voor de derde week op rij speelt Landstede Basketbal twee duels in een week. Donderdag speelt het in de hoofdstad tegen Apollo Amsterdam en zondag komt BAL Weert naar Zwolle. De ploeg strijd nog om de tweede plek in de eindstand. De nummers een en twee mogen de eerste ronde van de play-offs overslaan.

Handbal

Het is een belangrijke week voor de handbalsters van Dalfsen. Vanavond speelt het de halve finale van de beker tegen VOC Amsterdam. Dat is een herhaling van de finale van vorig jaar. Die werd overigens gewonnen door Dalfsen.
Beide ploegen zijn ook nog in de race voor de landstitel, die vorig jaar werd gewonnen door VOC. Dalfsen won zaterdag de eerste halve finale van V&L, zondag is de return in Dalfsen. VOC speelde zaterdag gelijk bij Quintus en speelt zaterdag de thuiswedstrijd.
Borhave strijd met HandbaL Venlo om plek vijf. De Bornse ploeg won zondag in eigen huis met drie punten verschil. Zaterdag staan de ploegen opnieuw tegenover elkaar. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen voor Borhave.

Squash

De squashers van Coulisse/Twente kunnen morgen de koppositie in de eredivisie overnemen van MeerSquash. Die ploeg komt niet in actie en Twente staat acht punten achter. Hekkensluiter MAX komt naar Hellendoorn.

Volleybal

Bij de mannen is de kampioengroep inmiddels afgelopen en gaan Lycurgus en Orion in de finale strijden om de landstitel. Bij de vrouwen heeft Sliedrecht Sport zich al geplaatst voor de finale, maar drie ploegen maken nog kans op de tweede finaleplek. Regio Zwolle kan zaterdag tegen concurrent VC Sneek goede zaken doen. Alterno, de andere concurrent, speelt tegen koploper Sliedrecht. Eurosped en Set-Up'65 spelen tegen elkaar en zijn al uitgeschakeld voor de finale.

Waterpolo

Voor de vrouwen van Het Ravijn zit het seizoen erop na de uitschakeling in de kwartfinales van de play-offs van afgelopen weekend. De mannen spelen zaterdag de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. De play-offs zijn al binnengehaald. Het duel van zaterdag beslist op de ploeg op plek zeven of acht eindigt. ZPC Amersfoort is de concurrent voor plek zes en de ploegen spelen ook nog tegen elkaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.