Handbalsters Dalfsen verliezen in eigen huis eerste finaleduel om titel van VOC

Dalfsen heeft de eerste wedstrijd van de best-of-3 om de landstitel verloren van VOC Amsterdam. In De Trefkoele+ werd het 23-29.
Na een kwartier was het spannend en stond het 4-5 in Dalfsen. De thuisploeg kwam 9-6 voor, maar door zeven treffers op rij van de ploeg uit Amsterdam was de ruststand 9-13. Na rust bracht Dalfsen het verschil terug naar vier punten (15-19), maar met nog tien minuten te spelen was het alweer zes: 18-24. Uiteindelijk won VOC dus ook met zes punten verschil.
Volgende week zondag is de tweede wedstrijd in Amsterdam. Als VOC dan wint is het kampioen, als Dalfsen wint volgt er op 6 mei een derde en beslissende wedstrijd.