nieuws

Programma: Inhaal- en bekervoetbal, tweede finaleduel Dalfsen

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
Na afgelopen weekend is er in veel sporten al een beslissing gevallen. De komende weken zijn echter op veel velden nog erg spannend. Hieronder een overzicht van het programma voor deze week.

Betaald voetbal

In de eredivisie staat zondag de voorlaatste ronde op het programma. Mogelijk een cruciale voor FC Twente. De ploeg degradeert bij een nederlaag tegen Vitesse. Bij een punt of meer is het afhankelijk van de resultaten van Sparta en Roda JC. PEC Zwolle gaat tegen Willem II proberen een goede stap richting play-offs te zetten en Heracles Almelo speelt tegen FC Utrecht. Die ploeg lijkt kansloos voor de play-offs.
In de Jupiler League speelt Go Ahead Eagles zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen. FC Den Bosch komt dan op bezoek in Deventer. HHC Hardenberg speelt deze week twee duels in de 2e divisie. Vanavond gaat het voor een inhaalduel op bezoek bij AFC en zaterdag is Achilles'29 de tegenstander.

Amateurvoetbal

In de hoofdklasse B is er een inhaalprogramma. Namens Overijssel komen alleen Berkum (bij NSC Nijkerk) en Staphorst (thuis tegen csv Apeldoorn) in actie. Berkum pakt bij een zege de derde plek en heeft dan nog zicht op de titel.
In de 3e divisie zondag zijn HSC'21 en Quick'20 nog niet veilig. De ploeg uit Haaksbergen speelt tegen ADO'20 en Quick krijgt JVC Cuijk op bezoek. Op zaterdag gaat Jong FC Twente op bezoek bij Harkemase Boys. De ploeg van trainer Dennis Demmers is nog niet helemaal veilig, maar wel goed op weg.
Vanavond komt Staphorst in actie in de halve finales van de districtsbeker Noord. Eersteklasser Flevo Boys komt op bezoek.

Vrouwenvoetbal

In verband met Koningsdag is er vrijdag geen speelronde bij de vrouwen, maar vanavond wel. FC Twente speelt in de play-offs tegen Heerenveen. PEC Zwolle is deze speelronde vrij.

Handbal

De handbalsters van Dalfsen spelen zondag de tweede wedstrijd in de best-of-3 om de landstitel tegen VOC Amsterdam. Die ploeg won zondag het eerste duel en is daardoor komende zondag bij een zege zeker van de landstitel. Als Dalfsen wint, is zondag 6 mei het derde en beslissende duel.

Squash

De squashers van Coulisse Twente verdedigen morgen de koppositie in de eredivisie. Bij winst op Match Amsterdam is titelprolongatie erg dichtbij. Op 9 mei is de laatste speelronde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.