nieuws

Jos Hooiveld vol vertrouwen: "Sparta en Roda kunnen hun borst natmaken"

FC Twente staat zondag voor het cruciale duel tegen Vitesse. De ploeg moet winnen om nog enigszins kans te maken op lijfsbehoud. Verdediger Jos Hooiveld zit nog vol motivatie: "Zolang er een kans is moeten we er wel voor gaan. Als je dat niet meer wil kun je er net zo goed mee stoppen en dan schrijven ze maar 3-0 op papier, maar zover is het niet."
Twente won vorige week van PEC Zwolle en leek weer volop mee te doen in de strijd tegen de laatste plek, maar een dag later won concurrent Sparta ook en dus bleef het verschil vier punten. Toch denkt Hooiveld dat die zege erg belangrijk is geweest voor de ploeg: "Daar hebben we zo lang op gewacht, dat we een keer winnen en dan dat gevoel wil je dan zo lang mogelijk meenemen."

Rug tegen de muur

De zege van Sparta kwam niet als een klap aan: "Ik heb al vaker gezegd, de andere uitslagen gaan ook tegen ons werken op een gegeven moment. Dat heeft heel lang meegezeten, heel lang hebben wij daarvan geprofiteerd, maar als degradanten met de rug tegen de muur komen, dan worden er punten gepakt. Dan zie je dat wij dat bij Zwolle doen, dan zie je dat Sparta dat tegen NAC doet. Dus dat is gewoon logisch. Het moet gewoon bij hen niet te vaak gebeuren en bij ons wel."

Zoveel emoties

Hooiveld kan zich niet voorstellen dat het helemaal mis gaat bij Twente als de club degradeert: "Ik denk ook niet dat die omvalt, absoluut niet. Als ik ook weer zag hoe mensen na Zwolle uit hun plaat gingen, dat op de tribunes bijna werd gevierd dat je kampioen was. Er zit zoveel ontlading en zoveel emoties en als er zoveel emoties met een club gemoeid is, dan valt ie ook niet om. Dan blijven mensen wel steunen, dan blijven mensen komen. Dan lijkt mij sterk dat dat allemaal helemaal verkeerd gaat."

Waterlanders

De verdediger is al erg ervaren, maar op emotioneel gebied is dit het zwaarste seizoen uit z'n carrière: "Na de eerste wedstrijd die wij wonnen, tegen Utrecht, kwamen de waterlanders en laatst na Den Haag ook weer wat. Er zijn best wel wat dingen gebeurd waarvan je dacht, gadverdamme, jeetje waar gaat dit allemaal heen. Je hebt ook wel dingen zien aankomen, zien aanvoelen, je ook wel wat machteloos gevoeld dat je het zelf niet kon omdraaien. Dus best wel turbulent."
Hij sluit af met een positieve noot, want hij verwacht dat Twente wint bij Vitesse en de druk op Sparta en Roda zet: "Ze kunnen hun borst natmaken."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.