nieuws

FC Twente won al vijf jaar niet meer bij Vitesse

Vorig jaar werd het 3-1 in Arnhem
Vorig jaar werd het 3-1 in Arnhem © Pro Shots
FC Twente speelt zondag de cruciale wedstrijd tegen Vitesse. Bij een nederlaag is degradatie een feit. Bij een gelijkspel is het afhankelijk van de resultaten van concurrenten Sparta en Roda JC en zelfs bij een zege kan de ploeg nog degraderen.
Het verschil tussen Twente en de twee concurrenten is vier punten. Bij een nederlaag valt het doek dus sowieso, aangezien er in de laatste speelronde nog maar drie punten te verdienen zijn. Bij een gelijkspel van Twente tegen Vitesse moet Sparta of Roda verliezen om Twente in de race te houden. Bij winst van Twente kan de Enschedese ploeg alleen degraderen als Sparta en Roda ook winnen.

Vijf jaar geen zege in Arnhem

Twente moet dus zelf eerst tot een resultaat komen bij Vitesse en dat is al een tijdje geleden. De laatste vijf jaar ging de Enschedese ploeg drie keer onderuit en twee keer werd het een gelijkspel. De laatste zege stamt uit het seizoen 2011-2012. Twente won toen met 4-1. Eerder dit seizoen werd het in De Grolsch Veste 1-1 tegen de Arnhemmers.

Sparta naar Feyenoord

Dan de concurrenten. Sparta Rotterdam gaat op bezoek bij Feyenoord. Eerder dit seizoen won die ploeg op Het Kasteel met liefst 7-0 van Sparta. Vorig jaar werd het in De Kuip 6-1, maar wist Sparta in eigen huis te stunten door met 1-0 te winnen. Voordeel voor Sparta kan zijn dat het seizoen van Feyenoord erop zit. De ploeg is al zeker van de vierde plek in de eindstand en won afgelopen zondag de beker.

Roda op bezoek bij VVV

Roda JC gaat op bezoek bij VVV-Venlo en ook voor die ploeg zit het seizoen er al op. Het is veilig en kan de play-offs voor Europees voetbal niet meer halen. Eerder dit seizoen won VVV met 1-0 in Kerkrade. In december 2014 stonden de twee ploegen voor het laatst tegenover elkaar in Venlo. Het duel in de Jupiler League eindigde toen in 1-1.

Programma

Zondag is dus de voorlaatste ronde in de eredivisie. Alle duels beginnen die middag om 14.30 uur. Dit is het programma.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.