Handbalsters Dalfsen moeten landstitel aan VOC Amsterdam laten

Dalfsen
Dalfsen © Kristian Giesen
De handbaldames van Dalfsen moeten voor het tweede jaar op rij de landstitel aan VOC Amsterdam laten. Nadat de eerste wedstrijd van de play-offs (best-of-drie) verloren ging, wist de ploeg van Monique Tijsterman het tij niet te keren in het tweede duel. In Amsterdam werd het 31-24.
Dalfsen begon niet goed en keek binnen korte tijd tegen een 5-1 achterstand aan. Na een kwartier kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en wisten de spanning terug te brengen. Daardoor stond het bij rust 14-12 voor de Amsterdammers.
Het goede spel van Dalfsen werd na rust niet doorgetrokken en daardoor kon VOC het initiatief overnemen. De thuisploeg nam een voorsprong van acht treffers en dat kwam Dalfsen niet meer te boven. Daardoor gaat het kampioenschap voor het tweede jaar op rij naar VOC.