nieuws

Programma: Landstede begint aan play-offs, squashers gaan voor titelprolongatie

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
De competitie zit er voor de Overijsselse clubs in de eredivisie en Jupiler League op. Daaronder wordt deze maand nog wel volop gevoetbald. Ook voor Landstede Basketbal breekt er een belangrijke periode aan. Hieronder een overzicht van deze week.

Betaald voetbal

De hoogste divisie waarin nog gevoetbald wordt is de 2e divisie. HHC strijdt daar nog om de derde plek. Zaterdag gaat het op bezoek bij Koninklijke HFC, de nummer tien. In de eredivisie en Jupiler League staan deze week de play-offs op het programma, maar daarin dus geen Overijsselse deelname dit jaar.

Amateurvoetbal

In de 3e divisie strijden Quick'20 en HSC'21 tegen degradatie. Sinds afgelopen weekend staat de Oldenzaalse ploeg op een veilige plek, HSC'21 staat daar drie punten boven. Zondag krijgt Quick nummer vijf ADO'20 op bezoek en komt koploper Jong Vitesse naar Oldenzaal. Op zaterdag gaat Jong Twente, dat al veilig is, op bezoek bij Capelle.
In de hoofdklasse B doen SC Genemuiden en Berkum nog mee om de titel. Genemuiden heeft twee punten achterstand op koploper Eemdijk en zaterdag speelt de ploeg van Jan van Raalte bij csv Apeldoorn. Berkum heeft drie punten achterstand op Eemdijk en krijgt Huizen op bezoek. Staphorst speelt nergens meer om. Zaterdag staat de thuiswedstrijd op het programma. Excelsior'31 is ook al een tijdje klaar, maar heeft de eerste periode gepakt en is dus al zeker van de nacompetitie. Zaterdag speelt het bij De Zuidvogels.
Sportlust Glanerbrug werd zondag de eerste Overijsselse kampioen in het amateurvoetbal. Deze week kunnen er enkele volgen. Dat zijn: Oranje Nassau en Zalk  op zaterdag en WVV'34 en UD Weerselo op zondag. Laatstgenoemde is de enige die ongeslagen de titel kan pakken.
Bij de vrouwen kan FC Twente drie punten inlopen op koploper Ajax in de play-offs om de titel. De Amsterdammers hebben 31 punten en Twente 26. De Enschedese ploeg speelde echter een duel minder en Ajax komt deze speelronde niet in actie. PEC Zwolle strijdt om de derde plek en speelt vrijdag bij concurrent Heerenveen.

Basketbal

Voor Landstede Basketbal beginnen vanavond de play-offs. De ploeg plaatste zich rechtstreeks voor de halve finales en strijd daarin tegen ZZ Leiden. Er wordt gespeeld in een best-of-7 en dus moeten er vier duels gewonnen worden. De eerste vier duels worden binnen acht dagen afgewerkt. In de andere halve finale strijden Donar en Rotterdam om een finaleplek.

Squash

De squashers van Coulisse/Twente kunnen morgenavond hun titel in de eredivisie prolongeren. De ploeg speelt de laatste wedstrijd van het seizoen in eigen huis tegen Drachten. Twente heeft drie punten meer dan concurrent MeerSquash, dat tegelijkertijd tegen MAX speelt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.