Landstede Basketbal begint halve finales play-offs met nederlaag tegen Leiden

Landstede - Leiden
Landstede - Leiden © Kristian Giesen
De basketballers van Landstede hebben de eerste wedstrijd in de halve finales van de play-offs verloren van ZZ Leiden. In Zwolle werd het 79-81.
Het was een spannend duel in de provinciehoofdstad. Na het eerste kwart was het 23-20. Bij rust was de voorsprong van de thuisploeg uitgebreid naar 46-36. Leiden herpakte zich echter en na drie kwarten was het 63-60. Met nog ruim twee minuten te spelen was het gelijk: 74-74. Leiden kwam in de laatste minuut echter op 80-76. Jordan Gregory benutte daarna nog drie vrije worpen, maar verder kwam Landstede niet.
Het was de eerste wedstrijd van een best-of-7 serie. De tweede staat donderdag op het programma, de derde zaterdag en de vierde volgende week dinsdag. Dan kan de beslissing vallen als Leiden de komende twee duels ook weet te winnen.