FC Twente Vrouwen verliest topper en moet titel opnieuw aan Ajax laten

FC Twente Vrouwen moet voor het tweede jaar op rij de titel aan Ajax laten. De Enschedese club had vanmiddag in Hengelo de koppositie in de play-offs kunnen overnemen in de topper tegen de Amsterdammers, maar het verloor met 2-1 en zag de schaal daardoor naar Ajax gaan.
De eerste kansen waren voor Ajax, maar de eerste treffer voor Twente. Ellen Jansen schoot na ruim een kwartier de 1-0 binnen. Dat leek ook de ruststand te worden, maar vier minuten voor de pauze zorgde Marjolijn van den Bighelaar voor de gelijkmaker en die 1-1 was ook de stand toen beide ploegen de kleedkamers opzochten.

Van Lunteren maakt winnende

Een paar minuten na rust was het opnieuw raak voor Ajax. Desiree van Lunteren schoot de 1-2 achter Nicky Evrard. Ze kreeg even later ook een kans op haar tweede en ook Van den Bighelaar had haar tweede van de middag kunnen maken, maar het bleef spannend in Hengelo. Twente ging nog op jacht naar de gelijkmaker, maar die vond het niet meer.

Vijf punten

Door de zege komt Ajax, met één duel te spelen, op een voorsprong van vijf punten en is het dus niet meer te achterhalen.

FC Twente - Ajax 1-2

1-0 Ellen Jansen (18)
1-1 Marjolijn van den Bighelaar (41)
1-2 Desiree van Lunteren (51)
Bekijk hier de statistieken van FC Twente na het duel tegen Ajax.