nieuws

Kika van Es ziet Ajax titel pakken: "Heel seizoen naartoe gewerkt, dat is goed kloten"

Kika van Es verloor vanmiddag met FC Twente Vrouwen van Ajax en zag die ploeg daardoor de titel pakken. Ze baalde na afloop dan ook flink: "Hier heb je dan heel het seizoen naartoe gewerkt en dat is goed kloten."
Twente kwam met 1-0 voor en dus leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Enschedese ploeg: "Er was helemaal niets aan de hand voor ons gevoel en ik denk dat we het de eerste helft gewoon goed hebben gedaan. Zij hebben misschien één of twee kansjes gehad, maar we stonden gewoon stabiel en er was helemaal niet om ons zorgen om te maken. Alleen dan krijg je toch net die 1-1 voor de rust op je snufferd. En dan zie je dat we een jong team hebben en dat de koppies gaan hangen en de tweede helft hebben we heel veel moeite gehad om het weer op de rit te krijgen."

Heel goed gedaan

Van Es noemt Ajax de terechte kampioen, maar is ook trots op Twente: "Als je hier van ons wint, dan ben je de terechte kampioen, denk ik. Over het hele seizoen gezien mogen we denk ik alleen maar trots zijn op wat we met dit team hebben bereikt. We hebben het heel goed gedaan. Heel veel jonge meiden, talentvolle meiden, die echt een flinke groei hebben doorgemaakt. Alleen soms schort het aan het samenwerken en de slimmigheidjes en dat is jammer."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.