nieuws

Bas Hulsbergen nieuwe voorzitter Enschede Marathon

Bas Hulsbergen
Bas Hulsbergen © Stichting Marathon Enschede
Bas Hulsbergen is de nieuwe voorzitter van de Stichting Enschede Marathon. De 50-jarige Enschedeër volgt Joop Hassink op, die dit jaar afscheid nam van het loopevenement.
Hulsbergen werkt als Manager Klant & Wijken bij Woningcorporatie De Woonplaats en is zelf ook hardloper. Hij heeft in Enschede aan zowel de 10 kilometer als de halve marathon meegedaan.

Weekend-event van maken

Als voorzitter wordt hij verantwoordelijk voor de nieuwe koers van de Enschede Marathon. Hulsbergen: "Als bestuur willen we de mogelijkheden verkennen om er een weekend-event van te maken. Het is een geweldig evenement met veel draagkracht in de stad, dus kunnen we het wellicht breder maken en daarbij een nieuwe doelgroep aanspreken."

Eventmanager Sandra Melief is verheugd met de nieuwe voorzitter: "Hij bezit een creatieve geest en denkt graag 'out of the box'. Ik houd daarvan en denk dat hij de persoon is die kan helpen de Enschede Marathon uit de comfortzone kan halen. Na een geslaagde 50e editie willen we graag naar een Enschede Marathon 2.0 versie. Ik denk dat we in Bas de persoon hebben gevonden die ons kan helpen deze ambities waar te maken."

Oudste marathon van Nederland

De Enschede Marathon beleefde vorige maand de 50e editie en is daarmee de oudste marathon van Nederland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.