nieuws

Hengeloër Jelle Wolsink wint in eigen huis Nacht van Hengelo

Jelle Wolsink
Jelle Wolsink © Website VolkerWessels-Merckx
Jelle Wolsink uit Hengelo heeft in zijn woonplaats de wielerwedstrijd Nacht van Hengelo gewonnen. De renner van het VolkerWessels-Merckx Team troefde in de sprint Joey van Rhee uit Nijverdal en Luuc Bugter af. De drie maakten deel uit van een kopgroep, die halverwege de wedstrijd ontstond. 
"Ik wist dat ik voor de laatste bocht moest toeslaan, want als je de finishstraat als eerste indraait, maak je de beste kans om te winnen", aldus de winnaar. "Dat lukte me en toen was het raak."
"Dit is speciaal voor mij. Het is een overwinning die ik perse nog eens wilde boeken. Er zijn twee wedstrijden in Hengelo en die heb ik nu allebei gewonnen. Vorig jaar schreef ik de Ronde van de Vijver op mijn naam en nu deze."
Wolsink sloot halverwege de koers samen met Melvin van Zijl aan bij Nijverdaller Joey van Rhee, die enkele ronden eerder met Luuc Bugter ontsnapt was. Het kwartet werkte goed samen en reed het peloton snel op achterstand. Peter Schulting uit Lemele leek nog bij de kopgroep te gaan komen, maar kwam uiteindelijk tekort.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.