nieuws

Houtzager op podium bij Grote Prijs in Treffen, Schröder zesde

Marc Houtzager
Marc Houtzager © Pro Shots
Marc Houtzager heeft zijn succesvolle weekend in het Oostenrijkse Treffen afgesloten met een knappe derde plaats in de Grote Prijs. De springruiter uit Rouveen schreef zaterdag de rubriek Championat op zijn naam.
Houtzager ging op de rug van zijn toppaard Sterrehof's Calimero naar een tijd van 50,23. Hij leek daarmee op weg naar de zege, maar uiteindelijk doken twee Amerikanen alsnog onder zijn tijd. De overwinning ging naar Elizabeth Madden, die met Coach de snelste was in 49,21. Haar landgenoot Lauren Hough (Waterford) werd tweede in een tijd van 50,08. Gerco Schröder uit Tubbergen werd met Glock's Cognac Champblanc zesde in 52,79.
Ook Frank Schuttert haalde de barrage in Oostenrijk. De Ommenaar werd met Chianti's Champion uiteindelijk negende door twee springfouten.
Houtzager mocht met zijn derde plek een bedrag van 51.700 euro bijschrijven, Schröder kreeg 18.975 euro en Schuttert nam 10.350 euro in ontvangst. 

Bruggink

Eerder op de dag wist Gert-Jan Bruggink een rubriek te winnen in Treffer. Met Charmeur 436 was de springruiter uit De Lutte de beste met de winnende tijd van 66,37. Hij verdiende daarmee 6.250 euro. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.