nieuws

Istvan Bakx negende aanwinst Go Ahead Eagles

Istvan Bakx
Istvan Bakx © Jeffrey Hurenkamp
Go Ahead Eagles heeft zich opnieuw versterkt voor komend seizoen. Istvan Bakx komt over van Oss en is de negende aanwinst voor de ploeg van trainer John Stegeman. Hij tekende voor een jaar, met een optie voor nog een jaar.
Bakx is een 32-jarige aanvallende middenvelder. Hij speelde onder meer voor Sparta Rotterdam, KV Kortrijk, KRC Genk, Willem II, AGOVV en FC Den Bosch. Hij speelde één interland voor Jong Oranje.

Nodige meegemaakt

Bakx heeft door zijn leeftijd al belangrijke ervaring: "Ik heb wel het nodige meegemaakt, ja, maar uiteindelijk is ervaring een vaag begrip. Het gaat erom wat je ermee doet. Ik hoop een voorbeeld te kunnen zijn qua mentaliteit en inzet. Ik ben namelijk nog steeds even gretig als tien jaar geleden. Daarom ga ik nu ook naar Go Ahead Eagles. Een club met ambities, die na een heel moeilijk seizoen echt een rol van betekenis wil spelen."

Creatief en slim

Technisch manager Paul Bosvelt over de nieuwste aanwinst: "Istvan Bakx is een creatieve en slimme speler, die vaak tussen de linies opduikt en vanuit daar gevaar sticht. Op die manier staat hij elk seizoen aan de basis van de nodige goals, en regelmatig pikt hij er ook zelf één mee. Hij is van nature aanvallende middenvelder, maar kan ook als rechtsbuiten uit de voeten."
Bakx is dus de negende aanwinst. Eerder haalde de Deventer ploeg Hobie Verhulst, Richard van der Venne, Maarten Pouwels, Gino Bosz, Julian Lelieveld, Julius Bliek, Jeroen Veldmate en Roland Baas.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.