Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Leerlingen Bonhoeffer College ontwerpen nieuw stationsplein Enschede
Foto: RTV Oost fullscreen
Leerlingen Bonhoeffer College ontwerpen nieuw stationsplein Enschede
Foto: RTV Oost fullscreen
De media wordt geladen ...

Leerlingen Technasium ontwerpen nieuw stationsplein voor Enschede

Geplaatst 13 apr 2018 - 16:02
Gewijzigd 13 apr 2018 - 16:43

Het stationsplein in Enschede is grijs en grauw, vinden de leerlingen van het Bonhoeffer College Bruggertstraat. Daarom hebben ze voor de Gemeente Enschede een nieuw ontwerp gemaakt.

"Het plein is onveilig voor voetgangers, fietsers en ook auto's. Het plein moet heringericht worden, de gemeente gaf ons daarom deze opdracht", vertelt leerling Sarah Vegter. "In groepjes zijn we aan de slag gegaan en vandaag hebben we onze plannen gepresenteerd aan wethouder Eerenberg."

Het probleem
Ook leerling Meike van Oenen constateert dat er veel mis is met het huidige stationsplein: "Toeristen kunnen hier de weg niet vinden. Vervolgens lopen ze binnendoor de stad in en mijden ze onbewust de winkelstraat. Winkeliers hebben hier last van." Ook de uitstraling van het huidige plein komt volgens Meike het imago Enschede niet ten goede: "Er mist groen. Hier liggen enkel wat grijze betonnen platen. Ook is er geen plek om even lekker te zitten en kunnen kinderen hier niet spelen."

Meer groen, minder verkeer

De leerlingen hebben de oplossing voor het saaie stationsplein gevonden: "Er moet een fietsstraat komen waar de auto te gast is. De straat blijft wel éénrichtingverkeer. Ook moeten er betere parkeerplekken komen zodat ook mindervalide mensen rustig kunnen uitstappen."

Technasium
Docent Wilfred van den Berg is erg blij met het eindresultaat: "Leerlingen kunnen een specialisatie volgen, Technasium is daar een voorbeeld van. Ze krijgen technische opdrachten van echte opdrachtgevers, zoals van de Gemeente Enschede. Ik hoop dat de wethouder de plannen van de leerlingen overneemt."