nieuws

Burgemeester Haverkamp van Tubbergen enthousiast over haar nieuwe rol

Sinds januari heeft Tubbergen een nieuwe burgemeester: Wilmien Haverkamp. "Na deze drie maanden kan ik zeggen dat Tubbergen de mooiste gemeente is om burgemeester van te zijn. Ik heb veel kennismakingsgesprekken gehad en daarbij heb ik gemerkt dat iedereen ontzettend warm en hartelijk is."
De vijftigjarige Haverkamp is geen lid van een politieke partij. Voor haar benoeming als burgemeester werkte ze als stadsdeelmanager bij de gemeente Enschede. "Eigenlijk een 'burgemeestertje van een stadsdeel', en dan is het prachtig om die volgende stap te maken naar burgemeester."
"Ik vond plattelandsgemeente Tubbergen altijd al een mooie gemeente. De gemeenteraad debatteert écht op de inhoud. Daarnaast ben ik blij dat het college heel jong en vernieuwend is. Misschien wel het jongste college van Twente."

Heftige periode voor gezin

Haverkamp woont nog niet in Tubbergen. "Ik ben zes dagen per week van 's ochtends tot 's avonds laat weg. Voor ons gezin is het nu een heftige periode. Ik hoop daarom dat we ons huis snel verkopen, zodat ik kan verhuizen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.