nieuws

'Wat Manneke Pis is voor Brussel, wordt mammoet Boris voor Borne'

Ruim twintig jaar geleden werden er tijdens graafwerkzaamheden in de Bornse wijk Stroom Esch botten gevonden van mammoet Boris, waarvan tot op vandaag niks van terug te zien is in de gemeente. Daar moest verandering in komen, kunstenaar Patrick Josso kwam met een ontwerp van een levensgrote mammoet die in de zomer in Borne te zien zal zijn.Â
Het skelet van Boris is de meest complete vondst van een mammoet ooit in Nederland en is te bewonderen in de Twentse Welle in Enschede. "Het is heel bijzonder dat je zo'n vondst hebt", zegt Josso. 
Het levensgrote beeld wordt op dit moment in Hoofddorp gemaakt en moet onderdeel worden van een route met meerdere 'Bornse beesten', "Met Boris en de Bornse Beesten-route wordt het gebied aantrekkelijker voor een bredere doelgroep, hiermee kan Borne zich onderscheiden. Wat Manneke Pis is voor Brussel, wordt mammoet Boris voor Borne."
Boris is bijna klaar en op 11 mei zal bergingsbedrijf Vorgers Boris vervoeren naar Zenderen, waar het beeld onderdak zal krijgen in een leegstaande hal op de Elhorst Vloedbelt. Naar verwachting wordt het beeld in augustus geplaatst achter het Bornse gemeentehuis. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.