nieuws

Weekendtips van OverUIT voor 22 en 23 april

Singlefeestje bij Hedon in Zwolle
Singlefeestje bij Hedon in Zwolle
Het is meivakantie! De UIT-agenda staat boordevol leuke dingen om te doen. Dit weekend kunst kijken in Tubbergen, vogelspotten in De Lutte, Autorodeo in Harbrinkhoek en nog heel veel meer.

Repair Café Hengelo

Gooi je kapotte spullen niet weg, maar repareer ze in het Repair Café. Zaterdag kun je hiervoor van 10.00 tot 13.00 uur terecht in Oyfo Techniekmuseum Heim in Hengelo. Samen met vrijwilligers repareer je zelf je kapotte spullen. Goed voor het milieu, goed voor je portemonnee en natuurlijk leuk om je spulletjes een verlengd leven te geven.

Vogelspottoer De Lutte

Zaterdagmorgen is er in het natuurgebied Egheria in De Lutte een vogelspottoer. Deze bossen zijn landelijk bekend om hun rijkdom aan bosvogels, waaronder de zeldzame Middelste Bonte Specht. Met een vogelgids loop je een route van 4 km. Start is om 08.00 uur op de parkeerplaats van Pannenkoekhoes 'De Stroper' in De Lutte. Verrekijker mee!

Singlefeestje bij Hedon Zwolle

Zaterdag wordt het jaarlijkse 'Singlefeestje' georganiseerd bij Hedon in Zwolle. Herinneringen ophalen terwijl je met je beste vrienden door de duizenden singeltjes bladert. Pak jouw single uit de bakken en geef hem af bij de DJ. Van Ronan Keating tot Michael Jackson. Van DJ Jean tot Oasis. Van de nieuwste Dance tot de classics uit de jaren 80. Het begint om 23.00 uur.

Atelierroute Tubbergen

Loop zaterdag of zondag een kunst kijk route langs zo’n 12 kunstenaars in Tubbergen. De route gaat door de natuur rondom Tubbergen en onderweg maak je kennis met de kunstenaars en hun werk, variërend van acryl- en olieverfschilderijen maar ook glaskunst, keramiek, fotografie en een smid. Start bij VVV Tubbergen tussen 10.00 en 17.00 uur.

Esreinmarkt Hengelo

De Esreinmarkt in Hengelo is een braderie, een rommelmarkt, kermis en straattheater ineen. Leuk voor jong en oud. De Esreinmarkt staat in de top van markten in onze regio en wordt zondag voor de 37ste keer gehouden. Een begrip in de regio. Je vindt de markt in 't Esrein bij de industriestraat in Hengelo. Tussen 10.00 en 17.00 uur is er van alles te doen.

Autorodeo Harbrinkhoek

Zondag volop spektakel in Harbrinkhoek met de autorodeo. Autorodeo is een crosswedstrijd die lijkt op autocross, maar er mag ook gedrukt worden. Het rodeoterrein aan de Vleerweg 8 heeft een ovale baan. Aan beide zijden van de baan wordt een sloot gegraven en daarnaast een wal, zodat een auto niet bij het publiek kan komen. Het spektakel start om 10.30 uur.
Kijk voor meer tips op OverUIT.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.