nieuws

Weekendtips van OverUIT voor 29 en 30 april

Schoon Vertier Festival Deventer
Schoon Vertier Festival Deventer
Schoon Vertier in Deventer, in Kampen wordt een ode gebracht aan organist Willem Hendrik Zwart en in Nijverdal zie je ze vliegen. Er is weer genoeg te doen dit weekend.

Schoon Vertier Festival Deventer

Zaterdag een nieuw festival in Deventer: Het wonderlijke ‘Schoon Vertier Festival’. Een Kunst en Cultuur Fair in de monumentale Lebuïnuskerk aan het Grote Kerkhof van 10.00 tot 17.00 uur. Van beelden, schilderijen, grafisch werk, edelsmeden, glaswerkkunst, fotografie, design, tassen, sieraden, keramiek en meer….tot woordkunstenaars, dichters, musici, acteurs, steltlopers en ander schoon volk.

Orgeldag in Kampen

In de Bovenkerk in Kampen is zaterdag een orgeldag rondom organist Willem Hendrik Zwart. Twintig jaar na zijn overlijden zijn composities nog niet vergeten. Om 13.15 uur gaan de kerkdeuren open, om 14.00 uur start het eerste concert door drie van zijn leerlingen, rond 15.45 uur een lezing over zijn werk en om 17.00 uur het slotconcert dat door Everhard Zwart. Hij is de zoon van Willem Hendrik.

Middeleeuws Ridderspektakel Bad Bentheim

Maak een bijzondere tijdreis naar de middeleeuwen in het Schlosspark van Bad Bentheim. Van 28 t/m 1 mei is er de middeleeuwse markt met acrobaten, goochelaars en kunstenmakers. Bezoek ook het Riddertoernooi op vrijdagavond (start 20.00 uur) dat prachtig is belicht door fakkels! Tickets voor het toernooi zijn verkrijgbaar bij de toeristinformatiebalies Bad Bentheim, Nordhorn, Gronau en Rheine.

Streekmarkt Schalkhaar

Zondag vind je op de streekmarkt in Schalkhaar producten van eigen bodem. Proef handgemaakte lekkernijen en maak kennis met de makers. Naast lokale voedselproducten zijn er ook handgemaakte producten voor in huis, workshops en kookboeken met streekproducten. De streekmarkt wordt gehouden bij restaurant Eten bij Pa & Ma en De Oorsprong in Schalkhaar tussen 11.00 en 17.00 uur.

Canadezenroute Holten

De Canadezenroute is een fiets- en autoroute langs monumenten uit de Tweede Wereldoorlog in Holten. De Canadezen hebben het erg zwaar gehad in de oorlog en vooral tijdens de bevrijding van Holten. In de herdenkingsweek van 30 april tot en met 5 mei kun je de route dagelijks rijden vanaf 14.00 uur. Volgend weekend, het weekend van 1 en 2 mei zijn er ook activiteiten op de route.

Wat vliegt en fluit daar? In Nijverdal

Ga zondag mee met een gids en een vogelkenner van Staatsbosbeheer vogels kijken op de Sallandse Heuvelrug. De natuur ontwaakt, lente hangt in de lucht en de vogels zingen er flink op los. En nu er nog niet veel blad aan de bomen zit, is de kans groot dat je ze ook kunt zien. De wandeling duurt twee uur en start om 9.00 uur bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer. Aanmelden is verplicht.
Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.