nieuws

Weekendtips van OverUIT voor 6 en 7 mei

Brommersprint Genemuiden
Brommersprint Genemuiden
Wie van snelheid en ronkende motoren houdt kan dit weekend zijn hart ophalen in Genemuiden bij de brommersprint. Meer zin in theater? Een kijkje nemen in de bunkers bij Olst? Of een bezoek aan het bijenhotel? Er is genoeg te doen dit weekend.

Brommersprint in Genemuiden

Liefhebbers van opgevoerde brommers en scooters kunnen zaterdag hun hart ophalen in Genemuiden bij de grootste brommersprint van Nederland. Het programma zit bomvol racespektakel en gewaagde stunts van professionals. De brommersprinters starten om 11.00 uur op het terrein aan de Randweg Oost in Genemuiden en het duurt tot 18.00 uur.

65e Ronde van Overijssel

Zaterdag klinkt om 12.00 uur het startschot voor de 65e Ronde van Overijssel. Het parcours van ruim 200 kilometer voert de renners in Overijssel over de Tankenberg, Apenberg en de Kuiperberg. De finish is aan het einde van de middag in het centrum van Rijssen rond de klok van 16.00 uur. Op OverUIT staan de mooiste plekken voor toeschouwers.

Open Dag bunkers in Olst

De bunkers op Landgoed ‘De Haere’ in Olst zijn zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur open voor publiek. Tijdens de Koude Oorlog maakten de bunkers onderdeel uit van de IJssellinie; een verdedigingslinie langs de IJssel. Van 1950 tot 1968 moest de linie een onverhoopte opmars van het Rode Leger vertragen door een brede zone langs de rivier onder water te zetten.

Oldtimermeeting Nijverdal

Het grootste oldtimer festival van Oost-Nederland strijkt zondag neer in het centrum van Nijverdal. Classic cars, oldtimer trucks en ook klassieke brommers worden van 12.00 tot 17.00 uur geshowd door hun trotse bezitters. De oldtimermeeting organiseert ook een randprogramma met kinderattracties, straatmuzikanten, Food Trucks, de winkels zijn open en er is live-muziek.

Bezoek de bijenstal op de Sprengenberg

Imkers en bijen aan het werk zien? Dat kan op de Sprengenberg in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Bij informatieschuur De Pas op de Sprengenberg staan een bijenstal en een bijenhotel. De imkers vertellen waar de bijen de nectar vandaan halen en wat honing eigenlijk is. Kom tussen 14:00 en 16:00 uur naar de bijenstal tegenover de parkeerplaats van de Sprengenberg en neem een kijkje.

Toneel: Gouwe Ouwe in Deventer

Zin in Theater? Carry Tefsen, Ingeborg Elzevier en Trudy Labij staan al meer dan 150 jaar samen op de planken. Hun gloednieuwe komedie ‘Gouwe Ouwe’ gaat over ouder worden en jong blijven, met een serieuze ondertoon over de positie van ouderen in onze maatschappij. De dames werken in een fastfoodrestaurant. Voor de gezelligheid of is hier meer aan de hand? Je ziet het in de Deventer Schouwburg om 12.30 uur
Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.