nieuws

De oude gevels van Deventer blijken een perfect decor voor een thriller

Vrijdag verschijnt de nieuwe spannende roman van de Deventer Schrijver. Het boek heeft zich ontwikkeld uit de serie De zeven Moordzaken en ook deze keer moet Martin Taal, de Haagse recherche-inspecteur in Deventer dienst, weer in actie komen.
Deventersestraat is een spannende roman over zuiverheid, idealisme, verbeelding en liefde, maar evenzeer over de donkere kanten van het bestaan. Met intrigerende personages en een fijne schildering van twee iconische Nederlandse steden aan het water. Vanzelfsprekend ontbreken de inventiviteit, daadkracht en humor van Martin Taal niet. 

Het verhaal

Voor Elisabeth uit Bathmen duurt de weg naar haar school in Deventer elke dag te lang. Er is immers zoveel te zien. Zinnen waaien haar aan, de wereld ligt voor haar open. Het kan niet anders dan dat zij reizend en schrijvend haar grenzen zal verleggen.
En dan Ulli Krijger, politieke held uit Deventer met Molukse roots. De nieuwe sensatie van het Binnenhof. Het land redden, de wereld veroveren, het ligt binnen handbereik. Wie zou hém iets misgunnen?
Ondertussen zit Martin Taal, de recherche-inspecteur uit 'De zeven Deventer moordzaken', met zijn vertrouwde team in de IJsselstad op een misdrijf te wachten. Tot er op zeker moment een dringende aanleiding is om het tableau de la troupe naar het bekende maar ook mysterieuze Den Haag te verplaatsen.

De schrijver

Marcel Verreck (Den Haag, 1960) is cabaretier, columnist en schrijver. Hij won in 1987 samen met Paul Pleijsier het Leids Cabaret Festival. Als Verreck & Pleijsier maakten zij vier succesvolle theaterprogramma's en de liedjes-cd Ja. Zes soloprogramma's volgden. Daarnaast werkt(e) hij veel voor tv, radio en geschreven media. Hij schreef eerder vier verhalenbundels en de literaire thrillers Moordopera, Aan lager wal, De laatste minuut en Toegift, alle behorend tot de serie De zeven Deventer moordzaken.
Vrijdag 19 mei is boekhandel Praamstra (Keizerstraat) vanaf 17.00 uur het toneel van een ludieke presentatie. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.