nieuws

TV Oost bestaat 25 jaar en trakteert Overijsselaars op muzikale feesten

Dit jaar bestaat TV Oost precies 25 jaar en dat wordt gevierd met een jubileumtour. RTV Oost trakteert de inwoners van Overijssel op vijf muzikale feesten op zondagen in mei, juni en september. Aanstaande zondag trappen we af in Haaksbergen.
"In plaats van terugkijken, dachten we: laten we vooruit kijken. En laten we de mensen van wie we het moeten hebben een feest aanbieden", aldus directeur Marcel Oude-Wesselink.
Tijdens die feesten kan iedereen kraampjes met lokale specialiteiten bezoeken. Bert Eeftink en Dorothy Oosting praten dan met leuke gasten aan tafel. 's Middags om 16 uur maakt een lange rij bekende artiesten zijn opwachting op het grote opblaasbare RTV Oost-podium tijdens het pleinfeest.

Terugblik

In de afgelopen 25 jaar dat TV Oost bestaat, is er veel gebeurd. "Op de momenten dat we er moesten zijn, waren we er ook", zegt directeur Marcel Oude-Wesselink.
Als voorbeeld noemt hij de verslaggeving rond de vuurwerkramp in Enschede. "Dat heeft ons - hoe vervelend dat misschien ook klinkt - op de kaart gezet als zender. Later hebben we daar ook nog een award voor gekregen."
Ook denkt hij terug aan de uitzending over de intocht na het kampioenschap van FC Twente en de verslaggeving over het monstertruckdrama.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.