nieuws

Weekendtips van OverUIT voor 13 en 14 mei

Historisch Festival Almelo
Historisch Festival Almelo
De historie komt tot leven in Almelo en in Zwolle is Danny de Munk voor de allerlaatste keer te zien in de musical Ciske de Rat. Er is weer genoeg te doen dit weekend.

Ciske de Rat in Zwolle

De Nederlandse musical Ciske de Rat staat nog één keer met de eerste Ciske op het podium. Dit seizoen neemt Danny de Munk afscheid van Ciske de Rat, het Amsterdamse straatschoffie. Een voorstelling die niet alleen het filmverhaal doet herleven, maar ook laat zien hoe het Ciske vergaat als volwassen man. Met uiteraard de klassieker ‘Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen’. Tot en met zondag in Theater de Spiegel.

Historisch Festival Almelo

Almelo staat dit weekend in het teken van de Franse historie met ruim 700 deelnemers uit heel Europa. Zij slaan hun kampement, inclusief paarden en kanonnen, op in het Schelfhorstpark. Er zijn oude ambachten, optredens en er is een kinderplein. Hoogtepunt van het festival is de Slag om Ruigenrode. Een veldslag in Napoleontische stijl, die op zowel zaterdag als zondag wordt nagespeeld.

Nationale Molendag

Ruim 40 molens in Overijssel draaien dit weekend op de 45e Nationale Molendag. De molens zijn niet alleen mooi om te zien van buiten, ook binnen valt er veel te beleven. Aangedreven door wind en water, voel je de molen trillen, kloppen en bonken aan de binnenkant. Een uitgelezen kans om een molen bij jou in de buurt te ontdekken en te zien hoe de molenaar bijvoorbeeld graan tot meel maalt.

Landmachtdag Enschede

Zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur is de Landmacht in het Volkspark in Enschede. Maak kennis met de militaire voertuigen zoals het gevechtsvoertuig CV90 en het gepantserde wielvoertuig Boxer. Bezoek ook de veteranenstand of doe mee aan de escape experience. Er is een CBRN-ontsmettingsstraat, kinderen kunnen zich laten schminken als een militair en er is een klimtoren.

Zangvogels spotten Steenwijk

Ter gelegenheid van de Nationale Vogelweek kun je zaterdag deelnemen aan de excursie zangvogels spotten in Steenwijk. Je moet wel vroeg uit de veren, om 07.00 uur vertrekken de vogelaars bij Park Rams Woerthe. Deze excursie is uitermate geschikt voor beginnende vogelaars. De zwartkop, de tjiftjaf, de roodborst en de winterkoning zullen zeker te horen zijn. De excursie duurt tot 10.00 uur.

Baby Blue in Saasveld

Baby Blue verovert in razend tempo het live-circuit: van kroegen tot feesttenten tot festivals als de Zwarte Cross, Paaspop en Dicky Woodstock. Zondagavond vanaf 21.00 uur bouwen de vijf jongemannen uit Schijndel een feestje op het podium van Dancing Bruins in Saasveld. Pop, rock ’n roll, Nederlandstalig en zelfs foute zomerhits. Het dendert allemaal in sneltreinvaart voorbij.
 Kijk voor meer tips op OverUIT.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.