Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Maker Festival Twente
Foto: Maker Festival Twente fullscreen

Weekendtips van OverUIT voor 19, 20 en 21 mei

Geplaatst 18 mei 2017 - 10:36
Gewijzigd 22 mei 2017 - 16:19

Rollen op je skeelers, vlinders spotten in het Reestdal of spannende proefjes doen op het Maker Festival Twente. Er is weer genoeg te doen dit weekend.

Nightskate Twente

Voor iedereen die regelmatig met de skeelers of het asfalt rolt is er vrijdag de Nightskate Twente. Een gezellige sportieve toertocht van ongeveer 25 kilometer waarbij verkeersregelaars de weg vrij maken. De start is om 20.00 uur op het Stationsplein in Hengelo en eindigt daar weer rond 22.00 uur. Inschrijven is niet nodig. Vergeet goede bescherming en de helm niet.

 

Open dag Rioolwaterzuivering Hardenberg

Weten hoe er van rioolwater weer schoon water voor de natuur wordt gemaakt? Waterproefjes doen of waterbeestjes ontdekken? Kom zaterdag naar de open dag van de rioolwaterzuivering Hardenberg en zie het met eigen ogen. Leuk en leerzaam voor alle leeftijden. De open dag is bij de zuivering aan de Prugelweg 5 in Bergentheim en duurt van 12.00 tot 16.00 uur.

Maker Festival Twente

Maak kennis met de wereld van innovatie en techniek tijdens het Maker Festival Twente. Vliegen in een virtual reality vliegsimulator of een raket afschieten met een bruistablet: het kan zaterdag en zondag op het Roombeek Cultuurpark in Enschede tussen 11.00 en 18.00 uur. Bezoek ook in Museum TwentseWelle de tentoonstelling ‘De Droom van het vliegen’ en in Tetem ‘Robotic Couture’.

 

Afscheidsconcert Jan Willem de Vriend

Tien jaar lang was Jan Willem de Vriend chef-dirigent van het Orkest van het Oosten. Een intensieve periode met talloze concerten. Dit weekend neemt de dirigent met twee concerten afscheid van het orkest. zaterdag in Theater de Spiegel om 20.00 uur. Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding te boeken om 19.00 uur. Zondag een concert in de Deventer Schouwburg om 13.30 uur.

Vlinderexcursie door het Reestdal

Dit weekend is het ‘t landelijke weekend van Fête de la Nature. In het kader hiervan organiseert Landschap Overijssel zondag een vlinderexcursie in het Reestdal. Struin samen met een vlindergids door het natuurgebied om vlinders als het Oranjetipje of het Bonte Zandoogje te spotten. De wandeling begint om 11.00 uur bij bezoekerscentrum ‘De Wheem’. Wel even aanmelden

 

Meimarkt Haaksbergen

Zondag is er de traditionele Meimarkt en voorjaarskermis in Haaksbergen. Kinderen bieden tweedehands spullen aan op de kinderrommelmarkt en het centrum wordt gevuld met marktkramen, eettentjes en muziek. Vanaf 12.00 uur zijn de winkels in het centrum open en start ook de kinderrommelmarkt. De grote braderie begint ‘s ochtends om 10.00 uur.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Gerelateerde artikelen:

Meer lezen over: