nieuws

Opwekking in de polder trekt ook veel Overijsselaars

De Opwekkkingsconferentie in Biddinghuizen trekt jaarlijks duizenden christenen naar de polder. Dit jaar worden er tussen de vijftig en zestigduizend mensen verwacht. 
Onder de bezoekers van het vierdaagse christelijke festival zijn veel mensen uit Overijssel. Kampenaren Frank Kamphof  en zijn broer Ruben kwam er al met hun ouders. maar tegenwoordig trekken ze er met vrienden naar toe.
Frank is geen lid van een evangelische of Pinkstergemeente, zoals veel bezoekers. Hij kerkt bij de Stinskerk in Zwolle. Een gewone traditionele PKN-kerk, "maar als het zo uitkomt ga ik ook naar de VEZ". Daar is zijn broer Ruben een vaste bezoeker.
Ook secretaris van de Raad van Kerken, Klaas van der Kamp, komt elk jaar. Vandaag is zijn bezoek maar kort: "Vandaag krijgt de nieuwe bisschop van Groningen zijn zetel, de opvolger van monseigneur De Korte, en daar wordt ik ook verwacht." Sallander De Korte was jarenlang werkzaam in het bisdom Utrecht.
De conferentie op het terrein van Walibi is van vrijdag 2 juni tot en met maandag 5 juni. 

Verschillen vallen weg

De 76-jarige Corrie Brouwer uit Hengelo kocht speciaal voor Opwekking een familietent. "De vorige keer ging ik met een gehuurde camper maar dat was wel wat prijzig. Dat ik een van de oudste deelnemers ben? Dat boeit me niet". Brouwer is lid van een Baptistengemeente. "Maar opwekking leeft echt niet bij alle evangelische, hoor. Bij mijn vorige gemeente wist niemand wat het was".
Radio: Zondag 4 juni in Hoogtij
TV: Maandag 5 juni Overijssel Vandaag.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.