nieuws

We spraken NiceNienke over haar miljoen abonnees en haar Braziliaanse volgers

NiceNienke
NiceNienke
Ze is de allereerste Overijsselaar die met haar video's een miljoen volgers aan zich weet te binden. De Almelose Nienke Helthuis, in het dagelijks leven beter bekend als NiceNienke, is in Nederland eigenlijk helemaal niet zo bekend. Aan de andere kant van de oceaan, in Brazilië is ze een wereldster. We belden haar om het over haar pas behaalde mijlpaal te hebben.

Gefeliciteerd! Heb je de Gouden Play-button al via een koerier ontvangen?

Dank je wel! Nee, helaas nog niet.
Ik verwacht dat het nog wel drie maanden gaat duren. Heb ook nog geen officieel bericht van YouTube gekregen.

Heb je een verklaring voor je snelle groei?

Het begon natuurlijk allemaal met mijn 'Trying to speak Brazilian Portugese'-video. Maar sinds mijn bezoek aan Brazilië is het helemaal snel gegaan.
Ik heb daar veel video's opgenomen over het land en de cultuur. Maar ik heb daar ook vooral samenwerkingen gedaan met YouTubers. Daar wordt je ook bekender van.

Zijn al je abonnees dus ook Braziliaans?

Voor het grootste gedeelte wel. Ongeveer 98% van mijn subscribers komt uit Brazilië.
En Nederlanders? Die heb ik natuurlijk ook wel. Maar vaak kennen ze mij voornamelijk uit de media. Het is niet zo dat ze actief mijn video's kijken.

Maak je alle video's speciaal voor de Braziliaanse kijker?

Eigenlijk wel. In mijn video's draait het vooral om het leren kennen van de cultuur, het beter leren van de taal, de gewoontes leren kennen.
Ik vind dat zelf vooral heel interessant.
Nienke in een van de Braziliaanse talkshows

Snel die kant weer op dus...!

De volgende reis staat al weer gepland hoor. Ergens in de zomervakantie. Kan er helaas nog niet zo heel veel over vertellen.

Ga je nog speciale verrassingsvideo's opnemen om je volgers te bedanken?

Misschien. Ik wil tijdens mijn volgende bezoek aan Brazilië vooral meet & greets plannen. Daar maak je pas mensen mee blij.
Zelf denk ik altijd: 'het is maar een ontmoeting met mij', het stelt niet veel voor. Maar voor je kijkers is het best wel wat. En ik maak mensen graag blij. 

Ga je nu dingen heel erg anders aanpakken?

Nee. Ik doe het al een tijdje iets anders.
Ben er redelijk mee bezig. Toen ik in Brazilië was heb ik ook vlogs gemaakt. Op die manier betrek je kijkers meer bij jezelf.
Mijn focus blijft gericht op Brazilië. Ik heb in het verleden ook andere dingen gedaan, bijvoorbeeld Frans proberen te spreken. Maar wil me op een ding blijven focussen. Dat vind ik veel fijner.

Wat is je volgende doel?

Ik wil nog meer mensen blij maken. Dat is mijn ambitie.
En als ik met net zo veel volgers meer mensen blij kan maken, dan is dat maar zo. Het aantal zelf maakt niet zo veel uit.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.