nieuws

Bijzonder theaterfestival in Overijssel; Vier Oost

Vier Oost is een bijzonder theaterfestival waarbij tegelijkertijd in vier theaters in Overijssel voorstellingen worden gespeeld. Sommige gezelschappen werken met dubbele bezettingen om ook echt op hetzelfde tijdstip dezelfde voorstelling te geven.
De Deventer Schouwburg, het Rabotheater in Hengelo, het Wilminktheater in Enschede en de Zwolse schouwburg Odeon doen mee aan het festival op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni. 

Toegankelijk voor iedereen

Het festival is een samenwerking van de provincie Overijssel met de theaters om podiumkunsten op de culturele en maatschappelijke kaart te zetten en te houden. Karien Blokhuis vertelt in Overijssel Vandaag wat het festival zo bijzonder maakt. "Het is een toegankelijk festival, verdeeld over de hele provincie. Zo bieden we iedereen, ook mensen die minder snel naar een voorstelling gaan, de kans om een kijkje te nemen in de culturele keuken van Overijssel."
Tijdens Vier Oost zijn er optredens van onder meer Toneelgroep Oostpool, Orkest van het Oosten, Nederlandse Reisopera, Valerius Ensemble, The Young Ones, Theater Sonnevanck, Productiehuis Oost-Nederland en het Kameroperahuis. De voorstellingen worden ook op bijzondere plekken gegeven, niet alleen in de grote zaal, maar bijvoorbeeld ook op het laden en lossen dock.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.