nieuws

UIT-tips voor het weekend: 10 en 11 juni

Kunst in het Volkspark
Kunst in het Volkspark
Dafne Schippers vliegt over de atletiekbaan, bekijk 'Kunst van hier tot ginder’, bezoek een klooster en zie hoe de schapen in Nijverdal worden verlost van hun wintervacht. Er is weer genoeg te doen.

FBK Games Hengelo

Dafne Schippers, Churandy Martina: Ze staan dit weekend aan de start van de 36e FBK Games in Hengelo. FBK Games is dé Nederlandse klassieker in de atletieksport. Zaterdag is er onder andere de 10.000 m, 800 m en 1.500 m, Ethiopian Trials, een foodtruckfestival en een gezellig kidsplein. Zondag strijden nationale en internationale toppers om de prijzen op het atletiekgala in Hengelo. 

Kunstfietsroute Okkenbroek

Zaterdag en zondag kun je in Okkenbroek vanaf 10.30 uur starten aan de kunstfietsroute ‘Kunst van hier tot ginder’. De start is aan de Oerdijk 141. Een schitterende fietstocht door het Sallandse landschap met onderweg beeldende kunst, theater, muziek en een proeverij van streekproducten. De fietsroute is bewegwijzerd en er is keuze uit de lange route van 32 km. en een korte route (kinderroute) van 19 km.

Open Kloosterdagen Zenderen

Tijdens de Open Kloosterdagen openen het Karmelieten- en het Carmelitessenklooster in Zenderen dit weekend hun deuren. Neem zaterdag tussen 10.00 tot 16.30 uur een kijkje bij het Karmelietenklooster en breng zondag tussen 13.30 tot 17.00 uur een bezoek aan het Carmelitessenklooster. Naast een rondgang in het klooster staat de ontmoeting met de religieuzen en hun spiritualiteit centraal deze dagen. 

Schaapscheerdersfeest Nijverdal

Voordat de schapen van schaapskooi Twilhaar deze zomer weer gaan grazen op de heide worden ze zondag verlost van hun dikke winterjas. Kom tussen 11.00 en 16.00 uur kijken bij het schaapscheerdersfeest, met ook leuke activiteiten voor kinderen en een kleine streekproducten markt. De schaapskooi is wandelend en met de fiets goed te bereiken vanaf Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal.

Kunst in het Volkspark Enschede

Het sfeervolle evenement ‘Kunst in het Volkspark’ strijkt zondag voor de 24ste keer neer in Enschede. Op deze kunstmanifestatie kun je het werk van 180 internationale kunstenaars bewonderen. Ook is er om 12.30 en 14.30 uur een openluchtconcert van het Orkest van het Oosten en de Nederlandse Reisopera. Kunst in het Volkspark is te bezoeken tussen 11.00 en 17.30 uur. Bekijk het programma.

TV Oost Jubileumtour Bathmen

Zondag viert TV Oost haar 25 jarig bestaan met een muziekfeest op de Brink in Bathmen. Tussen 11.00 en 12.00 uur zorgt De Grensland Oberkrainer voor gezellige muziek en is er een gesprek met oud-RTV Oost medewerker Jan Medendorp en het duo 'Höllenboer' van de culthit 'Het busje komt zo'. Vanaf 16.00 uur veel bekende artiesten op het muziekpodium: Helemaal Hollands, Peter Beense, Ellen Jannink, Vinzzent, Wannebiezz, Alex, Samantha Steenwijk, Mooi Wark en Koos Alberts. Kom langs en feest gezellig mee.
Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.