nieuws

UIT-tips voor het weekend: 17 en 18 juni

Kamper Kogge
Kamper Kogge
Twee dagen theater, vier Internationale Hanzedagen, een nachtwandeling door de Wieden of een kennismaking met een biologische boer? Kiezen wordt moeilijk dit weekend!

Vier Oost Theater Festival Overijssel

Geniet vrijdag en zaterdag van toneel, muziek en pop-up theater uit het oosten van het land tijdens de eerste editie van het Vier Oost Theater Festival. Twee dagen, heel veel voorstellingen van 30 minuten, in en om de theaters in Zwolle, Hengelo en Enschede. Alle voorstellingen worden per avond 2 of 3 keer gespeeld. Klik hier voor programma en tickets.

Internationale Hanzedagen Kampen

Van donderdag t/m zondag worden in Kampen de Internationale Hanzedagen gehouden. Vier dagen lang is het feest in de stad. Dompel je onder in de rijke historie, ontdek de veelzijdigheid van Kampen en laat je verrassen door het spectaculaire programma tijdens de Hanzedagen met theater, muziek, een Hanzemarkt, ridderspektakel en historische activiteiten op de Koggewerf.

OERRR Wandeling De Wieden

Luister naar nachtelijke geluiden en beleef de sterrenhemel boven het donkere water. Zaterdagavond organiseert OERRR speciaal voor kinderen een avontuurlijke nachtwandeling door De Wieden. Wie goed oplet komt in het waterrijke gebied allerlei nachtdieren tegen. Startpunt is de parkeerplaats aan de Lozedijk in Wanneperveen. Wel even reserveren. Na afloop rooster je je eigen marshmallows. 

Lekker naar de Boer

Kom zaterdag kennismaken met biologische landbouw bij Kruidenhuis de Vlo in Rijssen. Zodra je het erf oploopt zie, ruik en ervaar je wat er zo bijzonder - of eigenlijk zo natuurlijk - is aan biologisch boeren. Kruidenhuis De Vlo heeft een vollegronds teeltbedrijf van groente, kruiden en bloemen en is van 10.00 tot 16.00 uur open voor publiek. Alle kruiden kun je ruiken en proeven.

Ultimate Buffalo

Een hindernisparcours met shelters, bunkers, hangars en hoogteverschillen. Vliegveld Twente is zondag het decor van de Ultimate Buffalo. Een obstakelrun waar je als team of individu aan mee kunt doen. Je kunt kiezen uit de 7,5 en de 15 kilometer. Wil je er nog een schepje bovenop doen? Doe dan de Ultimate Buffalo, waar je voor de start eerst een serie krachtoefeningen voor de kiezen krijgt! 

Zomerfeesten Hengevelde

Speciaal voor het 50-jarig jubileumjaar is de zondagmiddag van de Zomerfeesten Hengevelde weer als vanouds opgezet, met veel straattheater van Kunsten op Straat, kermis en muziek. De markt op zondag met meer dan 50 kraampjes is terug van weggeweest. Op het buitenpodium klinken de golden oldies van de Hengeveldse band Around 69. Een mooie afsluiter van drie dagen feest.
Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.