nieuws

UIT-tips voor het weekend van 24 en 25 juni

Ballonfestival langs de Vecht in Hardenberg
Ballonfestival langs de Vecht in Hardenberg
Tuineigenaren die hun tuin openstellen, de luchtdoop van een Plopsa luchtballon, een oldtimertoertocht en een wereldrecordpoging koekhappen. Er is weer veel te doen.

Ballonfestival Hardenberg

Langs de Vecht in Hardenberg worden vrijdag en zaterdag rond 19.30 uur zo’n 30 heteluchtballonnen opgeblazen. Eén voor één kiezen veel gekleurde ballonnen en special shapes het luchtruim. Als de weersomstandigheden het toelaten is er op zaterdag een nightglow met lasershow rond 23.00 uur. Verder een leuk feestprogramma met op vrijdag Roel van Velzen en een drakenbootrace op zaterdag.

Open Tuinenweekend Almelo

Stadstuinen, boerderijtuinen, landschapstuinen, grassentuinen, pluktuinen, moestuinen - waaronder een schooltuin - en tuinen van hobbykwekers. Al deze tuinen zijn zaterdag en zondag te bekijken tijdens het Open Tuinenweekend in de omgeving van Almelo. Tussen 10.00 en 17.00 uur ontvangen de deelnemende tuineigenaren je voor een rondleiding. Klik hier om te zien welke tuinen deelnemen.

Dennen Blues Festival Losser

In Openluchttheater Brilmansdennen, onder de Twentse dennen in Losser, kun je zaterdagavond genieten van swingende bluesmuziek. Het kleinschalige Dennen Blues Festival is al twaalf jaar een feestje voor blues liefhebbers. Het openluchttheater is open vanaf 20.00 uur en om 20.30 uur trapt AJ Plug het Blues festival af. Drie bands spelen vier uur lang de sterren van de hemel.

Oldtimer tractoren toertocht Luttenberg

In Luttenberg trekt zaterdag  een lange stoet oldtimers door de omgeving. Om 10.00 uur is de start bij Landbouw Museum de Laarman. Iedereen met een oldtimer ouder dan 30 jaar kan aan deze tocht meedoen. Onderweg lunch, koffie en om 17.00 uur weer terug bij “De Laarman”. Dus heb je nog een klassieker in de schuur staan? Rijd dan mee. Of kom gewoon kijken.

Folk & Shanty Festival Giethoorn

In het centrum van Giethoorn wordt zondag het Folk & Shanty Festival gehouden. Er zijn optredens van dertig muzikale gezelschappen op vijftien verschillende locaties. Hop lekker rond tussen 14.00 en 16.30 uur. 's Avonds is er een Midsummer Shantygala concert van groepen uit de hele wereld op het drijvende podium in het Bovenwijde.

Wereldrecordpoging koekhappen Deventer

Doe mee aan de wereldrecordpoging koekhappen in Deventer. Zondag om 13.30 uur tussen de Welle en de Brink. In het verleden telde Deventer circa veertig koekfabrieken, daarom wordt Deventer de koekstad van Nederland genoemd. Het Guinness World Record koekhappen staat op naam van Drunen met 1.452 koekhappers. Daar wil Deventer verandering in brengen. Doe mee of kom kijken.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.